Могат ли 28 000 косъма да порастнат за 3 месеца? Да, с Revalid!

04 декември 2019

Двадесет и пет години навърши швейцарската марка за грижа за косата Revalid, а компанията-производител „Евофарма" – шестдесет.

На стилно събитие в София трима от най-добрите лекари-специалисти – доц. Даниела Грозева, проф. Димитър Господинов и доц. Жана Казанджиева – представиха последните новости в грижата за косата и в портфолиото на Revalid. Богдана и Симеон от „БГ радио" забавляваха близо 100 дерматолози, а Любо Киров изнесе концерт.

„Revalid е лидер сред продуктите против косопад в България, с 26% пазарен дял", сподели продуктовият мениджър Любомир Мораров, като цитира данни на IQVIA[1] от септември 2019 г. Портфолиото се разработва съвместно с дерматолози и независими институти и се изследва в Швейцария. Догодина се очаква нова серия - против стареене на косата, с екстракт от алпийски еделвайс, допълни Любомир Мораров.

revalid

Косата може да бъде увредена от интензивно сресване, химическо третиране, топлинно увреждане, външна среда – вятър, влажност, UV-лъчи и др. Това е проблем не само на жените, но и на мъжете, коментира доц. Даниела Грозева, дерматолог с над 10-годишен опит. Косата се изтощава и от неподходяща козметика, особено такава със сулфати. Затова изборът на правилен продукт е много важен. Доц. Грозева представи „бялата" серия на Revalid за суха и изтощена коса - шампоан, балсам, маска и тоник на ампули. Тя съдържа витамин В5, алантоин, натурални екстракти от пшеничен зародиш и овес, и не съдържа формалдехид, оцветители или парфюм. За 88% от участвалите в проучване 1586 потребители от България, Чехия и Румъния тази серия е ефикасна и те й се доверяват напълно.    

revalid

Пърхотът е хронично състояние, което зависи от няколко фактора - секреция от мастните жлези (увеличени в кърмаческа, юношенска и зряла възраст), индивидуална предразположеност и промени в микрофлората, коментира проф. Димитър Господинов, ръководител катедра „Дерматология" в Медицинския университет в Плевен. Шампоанът на Revalid, т.нар. „синя серия", възстановява баланса на скалпа, намалява лющенето и предотватява образуването на себум. Той съдържа екстракт от корени на коприва, пантенол и алантоин за дългосрочно премахване на пърхота.  

revalid

Доц. Жана Казанджиева, специалист-дерматолог в Александровскса болница и клиника „Евродерма", представи „швейцарското съкровище" - серията на Revalid против косопад. Тя се състои от шампоан и серум. И двата продукта съдържат Redensyl® – иновативна съставка, която активира стволовите клетки и способства израстването на нова коса. Съставката е обогатена с пелин от швейцарските алпи.  Шампоанът съдържа две патентовани молекули с екстракт от лиственица и листа от зелен чай. Независими клинични изследвания пък доказват, че след 3-месечна употреба на серума порастват до 28000 нови косъма. „Редензил" е природна алтернатива на операциите за трансплантация на коса", сподели доц. Казанджиева. Съставката увеличава растежа на коса с 214%. „Редензил" е отличен в категорията Най-добра иновативна съставка на Международната федерация на козметичните химици, в която членуват 48 сдружения от 74 държави.  

revalid

Богдана и Симеон от БГ радио забавляваха гостите на събитието с интересни факти, анекдоти и цитати за косата („Много мъже имат повече коса отколкото ум" на Уилям Шекспир; „Имам малко коса, защото мозъкът ми е толкова голям, че избутва косата навън" на Силвио Берлускони). Те представиха попфилми и песни, които навършват четвърт век през 2019 г. („Форест Гъмп", „Криминале", „Четири сватби и едно погребение", „Всичко, което искам за Коледа, си ти") и включиха гостите в игри с награди: швейцарски шоколади с доказано качество. Едночасовият концерт на Любо Киров завърши с интерпретация на Happy Birthday. На финала любимият български изпълнител се пошегува, че би искал да притежава авторските права на тази песен.

revalid
  

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA