5-те неща, които прави жената с перфектна коса

Ако непрекъснато копнеете за перфектната коса, отклонете се от всички онези скъпи прищявки, които източват портфейла ви и се концентрирайте върху тези ежедневни навици, които всъщност имат значение.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 февруари 2020

1. Тя избягва използването на преси и т.н. Нека бъдем честни, не трябва да ги използвате толкова често. Ако все пак го правите, използвайте топлинен протектор, който минимализира вредното въздействие на пресите, машите и всички други подобни устройства.

2. Тя поддържа косата си чиста. Сигурни сме, че сте чували за движението No-Poo и участниците в него, които не мият косата си. Ако живеете в градска среда, в която въздухът е замърсен и влажен, измивайте косата си поне през ден и избягвайте да я докосвате често. Същото нещо важи и за лицето ви.

3. Тя е лоялна. Често срещано погрешно схващане - смяната на марки продукти, свързани с грижата за косата ви, със сигурност няма да я направи по-здрава. Открийте това, което работи за вас и се придържайте към него.

4. Тя се храни правилно. С други думи, трябва да се консумират много храни, богати на желязо, цинк, омега-3 мастни киселини и протеини, които стимулират растежа на вашите космени фоликули.

5. Тя знае, че косата трябва да се мие с хладка вода. Когато миете косата си, не искате водата да бъде твърда гореща. Заложете на хладката такава – това ще ви позволи да направите хубава пяна, но и същевременно да изплакнете мръсотията от себе си.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA