LAUTUS: българската грижа за красива коса

Hair Design Studio е адрес, който много жени в София познават от дълги години, а коафьорът и колорист Горян Стоянов стои не само зад него, но и зад българската професионална марка за натурални продукти за коса LAUTUS.

Люба Вангелова
Люба Вангелова 12 февруари 2020

Активният живот на бранда на нашия пазар в продължение на няколко години е доказателство за успеха му и за това, че високото качество като форма и съдържание в света на козметиката с български знак е възможно. Този факт ни отведе при Горян, за да научим повече за LAUTUS.

Колко продукта съдържа серията за коса Lautus и защо избрахте точно такива да бъдат?

Марката LAUTUS стартира с 5 основни и допълващи се продукта. Хидратиращ шампоан/Moisturising Shampoo, възстановаяяща маска/Active Mask/, активен спрей/Active Spray/, опитомяващ крем/Taming Cream/и флуидно олио/Slick Drops. Цялата серия е подходяща за всеки тип коса.

Грижата за тяло е представена със сапуни с различни съставки – какви са решенията за кожата, които предлагат 5-те различни вида?

Решихме да заложим първоначално на твърди натурални сапуни. Всеки от петте вида са представени с по две решения - ексфоалиращ и стандартен сапун.  Обогатили сме състава с масло от моринга, шея, млечен и протеин от мед. Най-търсеният е с въглен от бамбук и аромат на нар, а вариантът с ексфолиант е допълнен с вулканичен пясъ - идеално решение за детокс и почистване на мазна кожа и скалп. Енергизиращ вариант е комбинацията от кафе и какао+смляно кафени зърна за ексфоалиране. А за предстоящите празници ароматът на канела създава уникално усещане на уют и наслада. Не сме забравили и полезните свойства на маслината и сме предложили варианти с маслиново масло, като сме добавили костилки и листа за нежно ексфолиране.

9603

Да очакваме ли още продукти с марката Lautus?

Този месец – Януари – излиза най-новият ни продукт. Extra Tricho Care е ексклузивна грижа за скалпа с уникална патентивана комбинация от стволови клетки от бяло грозде, джинджифил, ментово масло, салвия и селения репенс. Основното му действие е да даде допълнителен тласък на косата чрез подобряване на микроциркулацията в скалпа по естествен начин.

Днес да се гарантира натуралния произход на продуктите не е лесно, в същото време много производители претендират, че продуктите им са такива. Какъв е произходът на натуралните съставки в Lautus?

Факт, днес изборът на натурални продукти е огромен и това ни кара все по-трудно да изберем и да се доверим на някоя марка. Нашите продукти са натурални, а не био или органични. Работим с лидерите във фармацевтичната индустрия в световен  мащаб, като използваме  най-иновативните им разработки. По този начин даваме на клиентите си възможно най-новите и качествени съставки за 100%-ов резултат. Огромна част от съставките се отглеждат в техни ферми, за да се гарантира качеството им.

6+

Какво липсва днес на индустрията за грижа за коса?

Освен в грижата за косата и за кожата, в последните години се увеличи изключително много и предлагането на хранителни добавки. Радвам се, че има прекрасни разработки, които ни връщат към забравените стари рецепти с натурални съставки, но в допълнение с иновацията на науката. Ние допълваме липсите на грижата отвън с грижата отвътре, като лансираме и хранителни добавки за красота и здраве.

Какво различава Lautus от конкурентните марки?

На първо място LAUTUS е първата професионална натурална марка за коса в България, зад която стои дългогодишната практика на професионалисти в козметичния и фармацевтичния бранш. Държим продуктите ни да бъдат в качеството, което заслужава една такава марка и нейните клиенти. Етикетите са биоразградими. Опаковките са от същото качество, а в бъдеще планираме да бъдат от рециклирани материали. LAUTUS е марка, която вече е доказана на пазара и продължава да се развива, към нея гордо стоят, herbal handmade soap bars и F.A.M.E. advanced cosmetic.

196

Бихте ли си партнирали с някоя знаменитост и ако да - коя?

С удоволствие! Много известни български лица са фенове на марката, но най-големият почитател е Радост Тодорова „Мис Вселена 2015", а това ни кара да се гордеем.

Кои от тенденциите за коса за 2020-а мислите, че ще намерят почва у нас?

Залагам на оксидативните цветове, налагни от GOLDWELL, страхотно преминаване от омбре, бронде и дълбок корен към изключително стилно оцветяване на косата от тъмна основа към светли, измити върхове в еднакви нюанси. Здравата коса е винаги на мода! LAUTUS е начин на живот!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA