Двете неща, които да направите, ако искате по-здрава коса

Не казваме, че е задължително да изглеждате като Рапунцел, но не е никак приятно косата ви да бъде слаба и изтощена.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 февруари 2020

Красивата, здрава и дълга коса не е лесна за постигане. Ако гените ви са били достатъчно благосклонни към вас, трябва да се чувствате късметлии. Не че е задължително да изглеждате като Рапунцел, но не е никак приятно косата ви да бъде слаба и изтощена (да, не е!!). В късния следобед решихме да споделим с вас няколко малки трика, които да вкарате в ежедневната си beauty рутина, за да сте сигурни, че правите всичко възможно извън традиционното измиване и подстригване.

85

Често обръщаме внимание на косата си, а правим ли същото за скалпа? Именно той определя голяма част от нейната структура и здравина, така че не трябва да прекаляваме с продуктите, които нанасяме върху него. Експертите съветват да мислим за скалпа като за лицето ни – ако сложите твърде много грим, лицето ви не може да диша. Абсолютното същото важи и за космените фоликули.

Друг важен елемент, който би помогнал в постигането на по-здравата и красива коса, е приема на храни, които имат полезно въздействие върху организма ни. Започваме с яйцата, които са богати на протеин, не пропускаме сьомгата заради наличието на омега-3 мастните киселини и задължително си купуваме спанак, който съдържа доста желязо, както и плодове и зеленчуци, богати на витамини А, В, С, D и E.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA