Eто колко често (наистина!) трябва да миете косата си

Ако не миете косата си достатъчно често, може да предизвикате нежелани ефекти. Същото важи и за прекаленото измиване. Доста забавно, нали?

Добре, ще започнем директно: няма универсално правилен отговор на въпроса „Колко често трябва да мия косата си?" Простата причина това да е така, е защото всеки отделен тип скалп има своите нужди. Въпреки че вероятно сте чували, че е най-добре да миете косата си възможно най-рядко, това отчасти може и да е глупост - една свръх фина и склонна към омазняване коса няма как да следва същите правила като тази на дамите с много, много къдраво оформяне.

+98

Ако не миете косата си достатъчно често, може да предизвикате пърхот, запушени пори и дори загуба на коса, докато твърде честото измиване може да доведе до възпаление на скалпа и да придаде на косата ви вид като на слама. Доста забавно, нали? Ето къде е истината...

Гъста коса: 1 до 2 пъти седмично Забавен факт: по-плътните космени фоликули са склонни да прикриват омазняването много по-добре от по-тънката коса, което означава, че ако косата ви не е много мазна, опитайте се да я миете само веднъж или два пъти седмично.

9875

Къдрава коса: 2 до 3 пъти седмично За да поддържате къдриците си обемни и дефинирани, измивайте косата си през ден, ако скалпът ви е по-скоро мазен. В случай че не е, два пъти са напълно достатъчни. Не забравяйте и балсама!

Мазна коса: Всеки ден Изненада! Хората, които имат естествено мазна коса са изкушени да я измиват всеки ден, но се спират от това, че биха могли да я увредят. Имайте предвид, че ако изсушите скалпа си, това всъщност може да доведе до отделяне на повече естествени масла, които да компенсират сухотата.

68954

Нормална коса: на всеки 2 до 3 дни Реално погледнато, няма такова нещо като „нормална" или „ненормална" коса, но ако вашата не е фина, нито гъста, нито къдрава или пък мазна, значи сте някъде по средата, което означава, че можете да използвате шампоан, когато забележите, че имате нужда от такъв. Опитайте хидратиращи продукти без съдържанието на сулфат.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA