Няколко неща предвид, ако се вдъхновите за бретон

...И преди не сте имали такъв. Във връзка с набиращите все по-голяма популярност видеоуроци с инструкции как да подстрижем косата си сами, голяма част от които се фокусират върху нагледна демонстрация как да си оформим бретон, вярваме, че трябва да ви предупредим за някои от възможните последствия, които могат да се случат, ако предприемете подобна стъпка. Може никога преди да не ви е хрумвало да поемете такъв риск, но социалната изолация събужда неподозирани страни от нас – все пак, преди няколко дни Хилари Дъф боядиса косата си синя. От сега предупреждаваме, че тази статия няма за цел да даде реален бюти съвет,  а да погледне  на една обикновена сиуация по забавен начин.

Има голям шанс да съжалявате

За начало – възможността нещата да не изглеждат точно така както сте си ги представяли е повече от сериозна.  Това предупреждение важи особено за тези, за които срещата с бретона ще е първа, но имайте предвид и, че дори някога да сте изглеждали перфектно с тази прическа, много вероятно е сега тя да не е подходяща за вас, всички се променят.  Също така – напълно е възможно е днес да сте доволни от постигнатия резултат, но утре вече да сте променили решението си и ще трябва да ви се наложи да изчакате близо година, за да върнете  старото положение. За всеки случай – подгответе се с фиби и лак за коса, не се знае кога може да ви потрябват.

77777

Идва лято

Точно така, времето ще става все по-топло, а за тези от нас, на които скоро им се е налагало да се борят с бретона си, са наясно, че косата върху челото води до значително по-трудно справяне с жегата. Именно по тази причина много фризьори на знаменитости са на мнение, че идеалният момент да отрежем косата си на къс бретон е в началото на есента, защото когато настъпи време за лятото, тя ще е сравнително пораснала.

Поддръжка

Голямата сила идва с голяма отговорност и настоящият случай не прави изключение. След като веднъж сте направили избора да блестите с тази прическа, имайте предвид, че може да ви се наложи да „освежавате” бретона си на всеки две седмици.  Също така, подобно на останалата част от косата ви, тази на челото не се стилизира сама. Всяка сутрин ще трябва да отделяте допълнително време, за да я изправите с преса или с друг метод, с помощта на който ще трябва да сложите ред в бретона си, който след ставане от сън хвърчи във всички възможни посоки.

77777

И още поддръжка

Освен всичко изброено, подгответе се за сериозни предизвикателства при нанясяне на крем и фон дьо тен. Да, можете временно да закрепите бретона с фиба, но след това ще трябва да повторите цялата процедура при изправянето. Всъщност, не са малко дамите, които използват факта, че имат бретон, за да пропуснат нанасянето на козметика в горната част на лицето, но ние ви съветваме да не се поддавате на това изкушение. Ако сте от онези, които предпочитат да не мият скалпа си прекалено често и, когато настъпи първоначалното омазняване, решават проблема с един имровизиран кок, имайте предвид, че косата пред челото се омазнява първа и бретонът ще ви лиши от този бюти трик.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA