Големите митове, свързани с грижата за косата

Време е веднъж завинаги да изясним някои от най-важните въпроси, свързани със здравата и красива коса.

Имаме много съвети за здрава и красива коса, но имайки предвид, че всеки скалп е различен сам по себе си, няма как да гарантираме универсалност на което и да било правило или съответното му изключение. Въпреки това, оказа се, че съществуват няколко мита, дълбоко вкоренени в beauty разбиранията ни. Хайде да ги развенчаем!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ИДЕИТЕ ЗА ПРОЛЕТЕН МАНИКЮР, В КОИТО ЩЕ СЕ ВЛЮБИТЕ

67

Кокосовото масло изсушава косата. Кокосовото масло намира място в списъка с най-универсални продукти, най-вече защото помага не само на кожата, но и на косата. Екстрактът от кокос ѝ придава по-плътен вид и действа като естествен овлажняващ продукт, който спокойно можете да прокарате с пръсти през скалпа.

Трябва да използвате балсам всеки ден. Изберете балсам с действие в дълбочина, за да гарантирате както обем, така и здрав външен вид на косата си. Балсамите с натурални съставки са най-доброто решение за всеки тип коса. Разбира се, не го прилагайте след абсолютно всяко къпане на косата. Веднъж седмично е достатъчно. Измиването ѝ не трябва да се случва повече от 3 пъти за 7 дни.

Има само един подходящ шампоан за вас. Идеята, че след като започнете да използвате даден вид шампоан, той губи действието си, е абсолютно безумен мит. Химичният баланс на косата се променя чак след дългосрочна употреба на даден продукт, затова не е лош вариант да пробвате различни такива или да имате няколко любими, които да редувате в рамките на годината.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОСНОВНА (И ВСЕ ПАК ЕКСПЕРТНА) ГРИЖА ЗА СКАЛПА

57

Сухият шампоан е за ежедневна употреба. Не, не, не! Той по никакъв начин не отменя измиването на косата ви, а просто спасява блясъка ѝ, когато имате нужда от спешен такъв. Истината е, че прекомерната му употреба може да доведе до раздразнен или дори изсушен скалп, а вие определено не искате това. 

Не трябва да подстригвате косата си, ако искате дълга грива. За да предотвратите цъфтежите, изсъхналите краища и увредената коса, трябва да я подстригвате на всеки 6-8 седмици, колкото и малка да е промяната. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA