Големите митове, свързани с грижата за косата

Време е веднъж завинаги да изясним някои от най-важните въпроси, свързани със здравата и красива коса.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 29 август 2020

Имаме много съвети за здрава и красива коса, но имайки предвид, че всеки скалп е различен от другия, няма как да гарантираме универсалност на което и да било правило или съответното му изключение. Въпреки това, оказа се, че съществуват няколко мита, които са дълбоко вкоренени в разбиранията ни за косата, че чак се почувствахме неудобно! Ето някои от тях...

Кокосовото масло изсушава косата. Кокосовото масло е един от най-универсалните продукти, които можем да включим в собствената си beauty рутина. Със своите естествени хидратиращи свойства, то помага не само на кожата, но и на косата ни. Екстрактът от кокос придава по-плътен вид на косата и действа като естествен овлажняващ продукт, който спокойно можете да прокарате с пръсти през скалпа си.

Големите митове, свързани с грижата за косата

Трябва да използвате балсам всеки ден. Изберете балсам с действие в дълбочина, за да гарантирате както обем, така и здрав външен вид на косата си. Балсамите с натурални съставки са най-доброто решение за всеки тип коса. Разбира се, не го прилагайте след абсолютно всяко къпане на косата. Веднъж седмично е достатъчно. Измиването ѝ не трябва да се случва повече от 3 пъти на седмица. 

Има само един подходящ шампоан за вас. Идеята, че след като започнете да използвате даден вид шампоан, той губи действието си, е абсолютно безумен мит. Химичният баланс на косата се променя след дългосрочна употреба на даден продукт, затова не е лош вариант да пробвате различни такива или да имате няколко любими, които да редувате в рамките на годината. 

57

Сухият шампоан е за ежедневна употреба. Не, не, не! Той по никакъв начин не отменя измиването на косата ви, а просто спасява блясъка ѝ, когато имате нужда от спешен такъв. Истината е, че прекомерената му употреба може да доведе до раздразнен или дори изсушен скалп, а вие определено не искате това. 

Не трябва да подстригвате косата си, ако искате дълга грива. За да предотвратите цъфтежите, изсъхналите краища и увредената коса, трябва да я подстригвате на всеки 6-8 седмици, колкото и малка да е промяната. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: unsplash.com. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA