По-здрава коса в 5 изненадващи стъпки

Важно е да имате предвид шампоана, балсама и горещите инструменти за нейното оформяне.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 октомври 2020

Сигурно сте чували, че не трябва да миете косата си с шампоан всеки ден, защото той може да премахне естествените масла от скалпа ви. Така е! Мийте я не повече от 3 пъти седмично, а не забравяйте, че когато имате нужда, винаги може да разчитате на сух шампоан. Неговата прекомерена употреба също може да доведе до гореспоменатия ефект, така че бъдете внимателни.

756

Едно от изненадващите умения, които е добре да въплътите в личния си козметичен арсенал се крие в нанасянето на балсама. Уверете се, че нанасяте правилното количество от него най-вече в краищата, защото това е частта от косата, която се нуждае от хидратация. В противен случай тя ще изглежда слаба, увредена и, уви, мазна. 

Добре е да инвестирате в гребен с широки зъбци. Направете го и разресвайте внимателно, докато косата ви е мокра. Бързо ще забележите по-малко скъсани кичури, по-малко къдрене и по-малко разделени краища. Винаги сте искали това, нали?

57

Кърпата за баня не трябва да бъде кърпата за коса. Спрете да сушите косата си с кърпата, която използвате за тялото. Влакната в кърпите като цяло може да създадат триене, което да накъдри косата ви, без да търсите този ефект. В никакъв случай не я изсушавайте ръчно докрай. Само ще създадете излишни увреждания, а сме сигурни, че определено не целите това.

Най-важното е да използвате горещите си инструменти правилно. Ако искате косата ви да бъде с по-плътни къдрици, започнете да ги правите възможно най-близо до корена, за да сте сигурни, че ще се задържат достатъчно дълго време. В случай обаче че я изправяте, със сигурност не искате да започвате от корените, тъй като ще я накарате да изглежда плоска. Звучи сложно, но всъщност е доста лесно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA