7+1 начина да предпазите косата си в горещото време

Без значение дали сте на плажа, просто извън града или вкъщи, косата иска да се погрижите за нея.

Лятото официално е тук. Температурите го доказват. Съвсем скоро ще се отправим към морската ивица и ще е повече от добре да имаме тези семпли трикове предвид. Освен ако не искаме някой да помисли косата ни за страхотна сламена шапка...

Предпазете я от слънцето. Шаловете и шапките са страхотен начин да си осигурите допълнителна защита от вредните UV лъчи. Същото важи и за вятъра, който е способен да заплете косата ви.

Минимализирайте прическите. Плитка, висока опашка, нищо твърде екстравагантно. 

57

Мийте по-рядко. Честото измиване на косата остранява естествените масла от скалпа и стимулира допълнителното производство на себум. Два пъти седмично са напълно достатъчни.

Намалете количеството топлина. Тъй като няма как да го направите навън, поне се откажете от пресите и всички други уреди, които изискват горещ въздух.

57

Не пропускайте балсама. Използвайте малко кокосово масло, за да изгладите, освежите и придадете блясък на косата си. Тя има нужда от допълнителна влага през горещия сезон, така че слагайте балсам след поне едно от измиванията си.

57

Забравете гадната коса след басейна. Изплакнете мократа си коса със смес от чаша ябълков оцет и 2 чаши вода, за да се отървете от обезцветяването и сплитането. Допълнителен плюс е ако я намокрите преди да влезете във водата, защото тогава няма да абсорбира толкова много хлор.

Продуктите със SPF са задължителни! Има шампоани, специални лосиони и дори универсални такива, които биха свършали чудесна работа и за тялото ви.

Купете гребен с широки зъби вместо четка. Те са особено подходящи, тъй като четките могат да издърпат и разкъсат кичури от косата ви, колкото и да сте внимателни.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA