Летни прически от любимите инфлуенсъри + топ продукти

Заглавието казва достатъчно, но все пак ще го преведем. Оставете скучните опашки и липсата на детайли настрана.

Велина Василева
Велина Василева 19 август 2021

Връзката между косата и лятото може да е изпълнена с любов и взаимност, ако следвате няколко прости правила.

ИНТЕНЗИВНА ГРИЖА

Става въпрос за маските – експертите препоръчват да ги правите не по-малко от 2-3 пъти седмично, особено през лятото, когато косите се нуждаят от много дълбока и интензивна хидратация. Изборът на пазара е достатъчно голям, така че нямате оправдание. Например маската от серията Detox & Repair на John Frieda съдържа масло от авокадо и от семената на канабис, които интензивно подхранват сухата, стресирана и безжизнена коса.

57

МАСЛА ЗА КРАСИВА КОСА

Те са незаменим помощник в грижата за кичурите ни през всеки сезон, но особено през лятото, когато косата ни има нужда от допълнителна доза витамини и микроелементи. Например маслото от ший се бори със сухотата и чупливостта на косата, а кокосовото масло подхранва и защитава от увреждане. Бленда от цели 6 натурални масла има във всяка една капсулка на Hairdressers Invisible Oil Hot Oil Concentrate на Bumble and bumble. Те се активират, като ампулата леко се загрее в топла вода, след това съдържанието й се нанася върху косата и след като я измиете, веднага ще усетите и видите положителния й ефект.

ПАЗЕТЕ КИЧУРИТЕ ОТ СЛЪНЦЕТО

Независимо дали сте в града, или на почивка, косата също има нужда от защита от UV лъчите, които могат сериозно да й навредят. Носете шапка или шал, но не разчитайте и само на тях. Много марки предлагат слънцезащита за коса. Ние харесахме слънцезащитния спрей за коса на Aveda. Той е водоустойчив, формулата му е изключително лека и е подходящ за всеки тип коса.

57

СЛЕД ПЛАЖА...

... използвайте продукти за след слънце за коса. Има цели серии от шампоан, балсам, а понякога и маски. От една страна, те премахват остатъците от сол и други замърсявания по кичурите ви, а от друга – интензивно възстановяват. Такава е серията Invigo Sun Blend на Wella Professionals. Шампоанът и балсамът съдържат провитамин В5 и не само почистват нежно, но и подхранват косъма в дълбочина.

57

СУПЕРЛЕСНИ ЛЕТНИ ПРИЧЕСКИ

От топ инфлуенсърите, разбира се!

НЕГИН МИРСАЛЕХИ (@negin_mirsalehi) демонстрира една много лесна прическа с позабравената „щипка" за коса. Може да повдигнете само част от кичурите, а може и цялата коса.

КИАРА ФЕРАНИ (@chiaraferragni) пък си е направила една много закачлива и удобна за плажа прическа – усукала е косата си в 4 малки кокчета, наподобяващи охлювчета.

САРА АНГИУС (@sarahangius) ни напомня да не забравяме за аксесоарите за коса. Диадема, лента за коса, бандана... толкова са модерни и добавят шик елемент във визията.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Фотография: pexels.com 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA