Това е перфектната прическа за морето и за града!

Вълните са особено актуални за всякакви условия.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 август 2023

Фотография: Pexels.com

Лятото е сезонът, в който с лекота можем да заложим на небрежна прическа, която стои перфектно както за нашите морски приключения, така и за градските условия.

И докато на морето, небрежните вълни се получават сякаш от самосебе си, то в големия град нещата стоят доста различно. Ако обаче сте сред дамите, които не знаят как точно да се сдобият с тази грива, ето няколко съвета, които ще са ви от помощ.

Коса на вълни

СПРЕЙ С МОРСКА ВОДА

Потърсете го в магазините и аптеките. Морската вода, както се досещате от ваканционния опит, добавя обем в косата и я прави да изглежда по-жива, което от своя страна ще ѝ придаде естествен вид. Пръснете малко на мокра или влажна коса и разнесете с пръсти. Ако пък сте фенове на био продуктите, то може да си го направите и сами. Рецептата ще намерите тук!

КОК НА ПОМОЩ

Разделете косата на три или четири слоя, като приберете горните в кок. Може да напръскате със спрей за коса или отново с този с морска за по-силен ефект. 

ФРЕНСКА ПЛИТКА

Преди да си легнете сплетете косата на небрежна френска плитка. Когато я разплетете на сутринта, ще видите, че вълните са се запазили. Друг вариант да се сдобиете със страхотни вълни е да вържете полусухата си вече коса на хлабав кок високо на тила и така да спите през нощта. На сутринта ще сте изненадани от ефекта.

Коса на вълни

СУШЕНЕ

Когато сушите косата си, обръщайте я надолу и през това време я разрошете с пръсти. По този начин ще се сдобиете със страхотен обем, за който ще ви завиждат всички. След това повторете с пресата небрежно, около 10 пъти, без да го правите кичур по кичур.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA