Възстановете косата след галещите лъчи на слънцето

Доверете се на съветите на най-добрите стилисти, които дават насоки как да потушим пораженията.

Ася Иванова
Ася Иванова 05 септември 2023

Фотография: Pexels.com

В края на лятото е време да се погрижим за възстановяването не само на кожата, но и на косата, която малко или много е понесла доста щети, вследствие на галещите лъчи на горещото слънце.

Затова се допитахме до стилистите, които да ни дадат някои насоки, с които да успеем да овладеем пораженията. Ето какво казват те:

ШАМПОАН ДО 3 ПЪТИ СЕДМИЧНО

Това е задължителен съвет, който не пропускаме да споменем винаги, когато можем. Може и да ви се струва странно, дори абсурдно. Но да пропуснете шампоана не означава да не се къпете изобщо. Може да мокрите косата, казват експертите, просто не използвайте шампоан. Всекидневното миене на косата с шампоан ще я изсуши и отмие естествените масла в корените.

САМО В КОРЕНИТЕ

Не е нужно да използвате толкова много шампоан, колкото си мислите. Всъщност дори е най-добре да използвате наполовина на досегашното количество - нанасяйте го само в корените и масажирайте. Тъй като шампоанът изсушава косата, по-добре да не го разнасяте по върховете. Разпенете го само в корените, а водата ще го разнесе по дължината на косъма.

коса

БАЛСАМ САМО ПО ВЪРХОВЕТЕ

Убедете се, че косата не е напоена с вода преди да нанесете балсам. Използвайте двойно по-малко количество и нанесете само по върховете. За целта съберете косата на конска опашка. Може да разнесете в корените балсам, който е останал по ръцете ви. Оставете продукта да действа за 1-2 минути и изплакнете.

МАСКА ЗА ХИДРАТАЦИЯ

Така както се грижите с подхранващи маски за лицето, не забравяйте и грижата за косата. Два пъти седмично си правете маски за дълбока хидратация. Особено ако често обработвате косата с преса, сешоар или маша.

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЕРМОЗАЩИТА

Ако ще използвате уредите за топлинна обработка, задължително нанасяйте и термозащита. Топлината е най-голямата вреда за косата, затова не пропускайте продукт, който ще я предпази.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA