Най-новото решение за косопада

Серумът Elseve Full Resist укрепва косата и резултатите са видими само след 6 седмици.

01 ноември 2023

Един от най-честите проблеми, с който се сблъскваме по отношение на косата, е косопадът. Проблем, който след пандемията увеличи процента на засегнатите от него хора и сме сигурни, че имате поне една приятелка, която се е оплакала от това колко се е засилил именно след това. А може би и вие сте сред този процент.

Обикновено го забелязваме повече през есента и въпреки освежаването на прическата след края на лятото, останалите по четката косми могат да бъдат плашещо много. Нещо, което лесно повлиява на увереността ни, защото знаем колко е важно да имаме красива, здрава и бляскава коса.

Учените са открили, че когато косата е силна, коренът на косъма е заобиколен от гъвкава мрежа от колаген. Въпреки че колагенът често се смята за полезен за кожата и фибрите на косата, прекалено твърдата колагенова мрежа около ствола на косъма всъщност я прави по-слаба и тънка, тъй като се оказва преграда за корена спрямо неговия източник на хранителни вещества. Това ограничаване на растежа на фоликулите в крайна сметка води до преждевременна загуба на коса. Затова предотвратяването на натрупването на колаген е от ключово значение за спирането на косопада.

elseve

Добрата новина е, че има едно напълно ново решение за този проблем и то идва от L'Oreal Paris, защото от създаването си марката фокусира своята експертиза върху вникването в структурата на косата и нейните нужди. Сега тя ни представя клинично доказано решение за косопада и това е серумът Elseve Full Resist, който е подходящ за всички жени. Неговата формула съдържа 1,5% аминексил, който спомага за укрепването на косата, както и кофеин и аргинин за по-малко видим скалп само след 6 седмици (клинично проучване върху 99 потребители за същия период). Освен това се нанася много лесно, директно върху скалпа на суха или влажна коса и няма нужда от изплакване. Време е да го преборим този косопад, нали. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA