Укротете немирните къдрици

Разкриваме ви няколко експертни трика, които ви гарантират страхотната визия.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 май 2024

Фотография: Pexels.com

Всяка жена с къдрава коса си мечтае за "послушни" къдрици. За целта обаче трябва да положи неимоверни усилия, а дори тогава не винаги успява да постигне перфектната грива.

Затова се допитахме до специалистите, които ни разкриха своите тайни, с които ще успеете да укротите капризните букли за дълъг период от време. 

Използвайте правилните шампоани и балсами

Къдравата коса е суха по природа и се нуждае от влага. Затова залагайте на хидратиращи продукти, които съдържат съставки като масло от ший, кокосово масло, масло от макадамия или пшеничен зародиш.
Избирайте балсами, които са без отмиване. Те изглаждат къдравата коса и предотвратяват накъсването. Продуктите, които не съдържат силикон са идеални за къдрава коса.

Не сушете косата си

Най-добрият вариант за къдриците е да ги оставите сами да изсъхнат. Не използвайте дори кърпа, за да я изтъркате. Най-много леко попийте водата. Ако обаче ви се налага да изпозлвате сешоар, то го настройте на най-слабата степен.

Подстригвайте къдравата коса редовно

Ако вашите букли "цъфтят" често, трябва редовно да посещавате фризьора си. Това ще запази по-дълго време здравия вид на вашата коса.

момиче с къдрава коса

Подбирайте гребените

Жените с къдрави коси трябва да използват гребени и четки с редки зъбци, за да не изглеждат къдриците рошави. На пазара се продават и гребени, които имат двоен ефект – и разресват косата, и оформят къдриците. За да можете да се похвалите с идеални къдрици, фиксирайте ги с гел за коса или спрей.

Внимавайте със стилизантите

Избирайте стилизанти с леки текстури, които осигуряват достатъчно влага на косъма и не натежават върху косата. Преди да го нанесете върху косата си, разтрийте малко гел върху двете си длани, за да го затоплите и го нанесете върху косата. Започнете от задната част на шията и движете ръцете от корените към краищата на косъма.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA