Всичко за модерното перманентно червило

От ярко изрисувания контур, така популярен в малките часове на денонощието, перманентният грим премина към създаването на естествен ефект

Основа

Основата има за цел да коригира цвета на устните и да подравни естествения им пигмент. Тя може да бъде единствен акцент върху устните или да се нанесе в комбинация с контур. В последния случай, оцветяващият пигментът се вкарва в кожата по линията на контура и след това се „размива”, за да се създаде ефект на сянка. Желаният резултат може да доведе до пълно или частично запълване на устните с плавни цветни преходи от линията на контура. Ако искате да омекотите или обратното - да подобрите естествения нюанс, да елиминирате леката асиметрия, да добавите обем и съблазнителнст на устните – това, е, което ви е необходимо.

Перманентно червило

Плътно оцветяване

Симулира ефекта на устойчивото матово червило. Плътното оцветяване се извършва както по безконтурния метод, така и с очертаване на контура. Основната разлика от горни вариант е, че пигментът се разпределя равномерно по цялата повърхност на устните, без цветови преходи. Оттенъкът на пигмента се избира индивидуално и може да съвпадне с естествения или се отклонява с няколко тона. Тази техника се препоръчва, когато има нарушение в естествения пигмент или е необходимо да се скрият посттравматични дефекти по устните.

Акварел

Ще се хареса на любителките на деликатни форми и тонове. Тази техника не използва резки очертания. На повърхността на устните се нанася цветна субстанция, с меки преходи на пигмента от основния тон към полутоновете. Акварелът подчертава естествената форма на устните и засилва релефа. Резултатът е видим веднага след процедурата, тъй като тази техника не предизвиква оток и на практика не се нуждае от корекции.

Прахообразна техника

Изглежда сякаш сте нанесли върху устните си сенки или светлорозов балсам. Нанасят се два вида пигменти - матов и гланцов. Матовият е равномерно разпределен по цялата повърхност, а гланцовите нюанси са съсредоточени в централната част на устните - от линията на тяхната връзка към външните ръбове. В тази техника не се подчертават контурите и ъглите, а устните изглеждат обемни, без контрастиращи преходи и тежест. Затова техниката е подходяща както за млади момичета, които искат да подчертаят девствената красота на устните, така и за възрастните жени, които искат да придадат елегантно изражение на лицето.

Перманентно червило

Лип лайт

Използвайте тази техника само при пълната увереност, че имате перфектна форма на горната устна. Ето защо: светлият пигмент се нанася директно над контура на устните, като по този начин се „оголва” линията на горната устна и се увеличава визуалната пълнота. Същият ефект се постига в грима, когато над устната се поставя акцент с хайлайтер или се рисува линия със светъл каял.*


*Специален мек и дебел молив за очи, подходящ за опушен грим, плътна очна линия и др.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA