7 разпространени грешки при гримиране

Всяка жена иска да бъде красива и се опитва да създаде перфектна визия с помощта на грим. Но понякога, когато се е наслушала на много и различни съвети от псевдомайстори, тя заприличва на гротеска.

Неподготвена кожа

Веднага ли нанасяте фондьотена или пудрата върху лицето си? Поздравления, вие сте сред онези, които правят непростима грешка. Без предварителна подготовка на кожата, фондьотенът ще разкрие всички недостатъци като неравности, лющене и др. Затова трябва да използвате предварително лек овлажняващ крем или основа за грим.

Грешен тон на основата

Ако изберете основа за грим или фондьотен в по-тъмен или по-светъл от истинския тон на кожата ви, вие също правите доста често срещана грешка. Основата за грим и фондьотенът не трябва да се различават от естествения цвят на кожата. Гримът не толерира такива грешки. В този случай лицето ви просто ще се превърне в маска.

Графични вежди

Естествеността сега е на мода. Но графичните, архитектурни вежди - не. Ако не искате да изглеждате нелепо, тогава забравете за татуираните вежди, молива и атаките от непрофесионалисти, които с това си изкарват хляба. Важно е да създадете вежди, които ще украсят лицето ви, а няма да го деформират.

Молив за устни по-тъмен от червилото

Изминаха много години, откакто този вид грим беше на мода. Сега трябва да поддържате баланс. По принцип, използването на молив за устни не е особено наложително. То е необходимо, за да не се разтича червилото. Но съвременните козметични продукти са в състояние да предотвратят това за дълго време. Ако все пак държите да използвате молив, тогава той трябва да бъде в унисон с цвета на червилото или гланца за устни.

Скули с руж

Да, наистина, скулптурирането на лицето е популярно в грима. Въпреки че е изместено на второ място за сметка на естествеността и леката руменина. Но повечето момичета, за съжаление, не знаят как правилно да изпълняват скулптурирането и да полагат руж. Резултатът е червени бузи и смехотворна визия. Или се допитайте до специалист, или не го правете.

Твърде много хайлайтър

С тази козметика има шанс да сгрешите не по-малко, отколкото с другите средства. Може да  прекалите толкова, че кожата ви да свети като коледна елха. Понякога гримът с прекалено много хайлайтър може да изглежда и още по-зле - кожата да блести като мазна. Не забравяйте, че този козметичен продукт трябва да се нанася само върху горната част на скулата, ямката над горната устна, по дължината на горната част на носа или във вътрешните ъгли на очите. Не се страхувайте да използвате хайлайтър - най-важното е да го нанасяте в умерени количества.

Вечерен и ежедневен грим

Няма нужда да се опитвате да повтаряте вечерния грим в делника, защото това ще изглежда смешно. Ярките цветове и плътните текстури са подходящи за светски събития, но не и за работа в офиса или приятелски събирания. Гримът в ежедневието трябва да бъде лек и естествен.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA