Защо ни е основа за грим през лятото?

Спестява хайлайтъра и помага за слънцезащитата

База за грим, която тушита омазняването в Т-зоната Face Perfect Primer на Deborah Milano

Основа на прах и пудра Neo Nude Fusion Powder на Giorgio Armani

Дълготрайна база за лице с SPF 30 на Catrice, която минимизира порита и матира кожата

База за сенки Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base на M.A.C.

Матираща и хидратираща основа за грим Teint Idole Ultra Wear Prep & Matte на Lancome

Гримьорите често сравняват основата за грим с идеалното бельо – заглажда повърхността, ако има нужда, умело прикрива недостатъците и ни пази от всичко, което поставяме над него. Основата за грим е като истински Божи дар през лятото - с нейна помощ лесно може да прикриете разширените пори или да съхраните грима върху лицето си през целия ден.

Да нанаесете основа преди грима отнема по-малко от минута, но именно тази минута ще ви спаси от усещането, че губите „лицето" си още преди денят да е преполовил. Основата не позволява на грима да навлезе в порите и да наруши хидролипидния баланс на кожата.

Съвременната основа за грим е подчинена на тенденцията за мултифункционалност. В арсенала на козметичните марки има такива с прозрачни текстури, които са идеални за комбинирана и мазна кожа, но и такива с оттенък, които могат да се нанасят локално. Основата за грим вече има и SPF фактор, което е още едно условие за предпочитане при избора й. Най-популярните са със светлоотразителни частици, които пък помагат тенът да бъде още по-блестящ и спестяват допълнителното нанасяне на хайлайтър.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA