4 тайни в грима, които ще ви подмладят моментално

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 06 октомври 2019

Всяка жена има свой собствен начин бързо да се приведе в ред преди важна среща. Предлагаме ви някои малки тайни за визуално подмладяване.

1. Овлажняващи капки за очи или син молив за очи

Нищо не издава умората така, както погледът. През деня очите се изморяват, което прави погледа по-неблестящ. За да го съживите, можете да използвате сини овлажняващи капки. Те имат предимство пред обикновените - избелват очната ябълка. Друг вариант е да заложите на цветните моливи. Черното обикновено прави външния вид по-тежък, но цветът подчертава ръба на очите и цвета им. Синята спирала или синият молив са най-подходящи за това.

син молив за очи

2. Добре оформени вежди

Гримьорите казват: правилната форма на веждите може да свали 10 години от възрастта. Помолете специалист да избере най-добрата форма за вас и след това се научете сами да ги оформяте. Сенките за вежди ще ви помогнат - те са лесни за използване, без риск от прекаляване. Лекият светъл коректор, нанесен под веждите и във вътрешните ъгли на очите също ще помогне за отваряне на погледа. Просто се уверете, че цветът на коректора не е твърде различен от вашия естествен цвят на кожата.

вежди

3. Не пренебрегвайте основата за грим

Преди да използвате основата (и дори без нея), нанесете специална основа, която стеснява порите и изглажда кожата. Тя не само има ефект на Photoshop, но и свежда до минимум свързаните с възрастта признаци, благодарение на светлоотразяващите пигменти.

4. Блясък отвътре

В мегаполисите кожата губи сиянието и влагата си. Ружът, тониращата пудра или фондьотенът и хайлайтърът, нанесени под основата върху скулите и издадените части на лицето, ще помогнат да се създаде илюзията за сияйна кожа като след почивка. За да предотвратите набръчкването на основата, смесете я с овлажнител. Разредете с обикновения си крем за лице твърде гъстите текстури, за да избегнете ефекта на маска и да изглеждате естествено.

кожа

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA