Молив за вежди с консистенция на пудра - какво е това?

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 11 ноември 2019

Според текстурата, условно всички моливи за вежди могат да бъдат разделени на восъчни и пудрови. Каква е разликата между тях? Още по името можете да разберете, че пудровият молив има по-нежна текстура, която поляга по-нежно върху кожата и отлично се разнася. Благодарение на това, веждите се оцветяват равномерно и изглеждат максимално естествено.

Такъв молив е подходящ за момичета с широки вежди, които искат да подчертаят красотата си, да запълнят празнините с цвят и да коригират извивката.

Допълнителен плюс на молива с прахообразна текстура е, че той не се разтича върху кожата, ако тя е мазна. В същото време обаче, самата формула не е най-устойчивата (и това не е изненадващо, основата е с консистенция на пудра). През лятото цветът изчезва много бързо, а през зимата е по-издръжлив, тъй като лицето се поти по-малко.

Как да използвате молива с прахообразна консистенция?

Всъщност, като всеки друг молив за вежди. Започнете да рисувате леки щрихи от основата на веждата към края ù и завършете върха на веждите, движейки се по растежа на космите. Ако искате да направите цвета по-наситен, нанесете молива леко влажен.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA