10 стъпки към идеалния празничен грим

Люба Вангелова
Люба Вангелова 20 декември 2019

Всички чакаме този момент, в който можем да покажем малко повече от себе си и да изпъкнем. Моментът, в който екстровертното ни настроение да надделее и да се отдаде на  свободата. В този момент се чудите фина или категорична да е очната ни линия? Блясъкът в кой точно ъгъл да отбележи сияйния акцент? Заслужава ли си да превръщате контура си в перфектен или четката попада на неочаквани места по лицето? Чертаем с молива за устни някои от грим посоките за сътворяването на впечатляваща грим визия за всеки повод, с който искате да отпразнувате нещо.

#1

ПОДГОТОВКА / 15 минути преди грим ананесете крем за лице. Излишъка попийте с памучен тампон. Задължителната стъпка е основа за грим: за суха кожа – овлажняваща, за сивкав тен – озаряваща, за мазна кожа – матираща.

Основа за грим с озаряващ ефект Primer Plus Radiance SPF 35 на Bobbi Brown

#2

АКЦЕНТ / Определете акцента на грим визията си. Червените устни са безпогрешен избор. Ако сте опитни, може да играете в избора на нюанс и да „залитнете" към винено или кафяво. Не се старайте контурът да е идеален.

Червило Rouge Interdit No.27 Bold Red на Givenchy

#3

ДОЗА ЦВЯТ / Ярките мигли гарантират вниманието към вас. Може да „играете" с контраста и да оставите лицето в натуралната гама. А може и да подсилите ефекта, като добавите сенки в същата тоналност.

Метализирани сенки Swing On A Star от колекция Starring You на M.A.C.

#4

СИЯНИЕ / Блясъкът остава актуален, като тенденцията за брокатените частици не отстъпва мястото си. Върху клепачите или върху устните, скулите е класика. Но опитайте с блясък не под, а върху веждите.

Компактен блясък Magnétique de Chanel Metal Peac от колекция Les Ornements de Chanel на Chanel

#5

МЕТАЛИЗИРАНЕ / Злато и сребро са стандартните отблясъци, но този сезон металическите сияния се открояват и в други нюанси. Очна линия, червило или сенки – сега е моментът да тествате тази тенденция.

Палитра хайлайтър Glow My Mind! на Essence

#6

НАТУРАЛНИ ВЕЖДИ / Супер обемните, акцентирани вежди останаха в миналото – те не трябва да отвличат вниманието ви от очите и устните. Затова само придайте форма на косъмчетата им и ги фиксирайте с гел.

Гел за вежди Diorshow Pump ’N’ Brow на Dior

#7

ОПРОСТЕТЕ / Вместо smoky eyes изберете тънка, но необичайна очна линия. Може да е цветна или с блясък, но й добави „опашка" или пък изрисувай целия клепач с молив.

Очна линия Disturbia Liner на Givenchy

#8

ФИКСИРАЙТЕ / Когато избирате грим продукти, ориентирайте се по типа на кожата си. Най-добрата комбинация е суха кожа + фиксатор и мазна + пудра (задължително фина).

Компактна пудра Opalescent Powder от колекция Starring You на M.A.C.

#9

КОРИГИРАЙТЕ / Ако сенките или блясъка са се размазали, почистете излишното с мокра кърпичка, след което коригирайте отново с цвят. Ако Т-зоната е заблестяла излишно, припудрете с четка само върху нея, а не върху цялото лице.

Четка за хайлайтър Glow My Mind! на Essence

#10

СНИМАЙТЕ СЕ / Ослепителна снимка ще се получи при ослепителна доза хайлайтър. Но кожата ще изглежда мазна. Нанесете от него деликатно на скулите и над устните, а челото и носът ви така или иначе ще блеснат след два танца.

Течен хайлайтър Soleil Glow Drops Reflects Gilt на Tom Ford Beauty

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA