Бюти прогноза 2020: Неочаквани колаборации

Добре известно е, че красотата ще спаси света и вероятно по тази причина козметичната индустрия се оценява на 93.5 милиарда долара за изминалата година. Почти всяка седмица ставаме свидетили на поредната иновация или онлайн предизвикателство, тази сфера е толкова динамична, че няма как сами да се подготвим за предстоящите трендове. GRAZIA се обърна за съвет към Надя Сивкова – професионален гримьор и един от най-следваните бюти инфлуенсъри у нас.

Кои ще са най-горещите грим тенденции за настъпващата 2020 година?

Според мен пастелните цветове - праскова, лавандула, жълто. Много силен тренд е и носталгията към 90-те (матови, кафяви устни, сиви сенки, черен молив). Вярвам и че ton sur ton е нещо, което ще виждаме все по-често върху лицата. Четох и, че червеното червило в най-класическия му вариант отново е на пиадестал.

Най-важното правило в грима е всеки да се чувства добре в кожата си и да е влюбен в това, което вижда в огледалото.

А кои, според теб, ще отпаднат от списъка с популярни трендове?

Лица с прекалено много корекции. Поне така се надявам - нека естествената красота е на преден план и филърите да са по-малко видими.

2019-та ще остане в историята като годината, в която едноличен собственик на козметичен бранд – Кайли Дженър, стана най-младият милиардер в света. Какви върхове още може очакваме от представители на козметичната индустрия?

Всъщност beauty индустрията беше разтърсена не от това, а от колаборацията между Jeffree Star (гуру в грима) и Shane Dawson (YouTube звезда). За мен това беше връхната точка на 2019. И виждам това като бъдещето - неочаквани колаборации.

Надя Сивкова

Веган философията става все по-широко разпространена в областта на козметиката. Как би оценила тази тенденция и тя важна ли е за теб като потребител?

Не съм съвсем привържаник на веган продуктите. Пченият мед (въпреки, че още се спори дали е веган или не) например има прекалено много позитивни качества, за да го избягваме. Но ако говорим за това, че много продукти се тестват върху животни - изцяло подкрепям идеята, че на това трябва да сложи край веднъж и завинаги.

Кое е правилото в грима, което обичаш да нарушаваш?

Като се замисля, по-скоро вярвам, че няма правила в грима. Той е форма на себеизразяване и е различен, колкото различни сме и ние самите. За някои хора гримът е спирала и балсам за устни, за други - да носят опушен грим в 8:00 сутринта в тролея. Най-важното правило в грима е всеки да се чувства добре в кожата си и да е влюбен в това, което вижда в огледалото. Това е правилото, което ви съветвам никога да не нарушавате.

Каква е основната разлика при макиажа за Instagram и този в реалния живот?

Това, което го виждате в Instagram не е грим, а часове наред обработка. Няма значение дали е снимка или видео. Повярвайте ми - всички красавици в социалните медии изглеждат точно като нас наживо! Имах случай с клиентка, която ме попита "Защо моето червило не стои като на момичетата в Instagram? Те имат толкова гладки и пухкави устни, а при мен има линии?" Отговорът ми беше "Разликата е три филтъра и много филъри". Не се самозалъгвайте. Това, което виждате в огледалото е в пъти по-красиво.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA