5 грим правила, които стоят в основата на съвършения външен вид

Изключително лесни и прости, но от голямо значение за крайния резултат.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 04 февруари 2020

1. Започнете на чисто. Успешният грим започва с ексфолиране и овлажняване на лицето. За начало не пропускайте да измието лицето си топла вода, да го масажирате и нанесете хидратиращ крем.

2. Грим за очите, после грим за лицето. Правете го, за да не се притеснявате от изпадането на сенки върху другата част от лицето, което може да „замърси" основата и да изисква повторна обработка.

3. Използвайте неутрални сенки, за да превърнете очите си в акцент. Блед, бляскав нюанс на сенки може да добави необходимата искра към уморените очи. Така те ще изглеждат по-големи, по-изразителни и по-съблазителни.

4. Веждите... Положете усилия да ги запълните, удължите и оформите, дори ако носите бретон или очила, защото веждите са ключови за изражението на лицето. Поддържайте ги естествени. След това, ако е необходимо, довършете необхванатите участъци с пудра, която ще се прилепи към основата на молива.

5. Използвайте четки за грим с копринен косъм. Копринените четки карат гримът да изглежда автентичен. Четка за фон дьо тен ще предотврати утаяването на грима в ъглите. Започнете в центъра на лицето си и смесете основата навън, избледнявайки към челюстта и линията на косата. Използвайте по-малка четка за коректор, за да прикриете всякакви специфични петна, капиляри или белези, които ви притесняват.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA