12 грим съвета, ако сте над 40

Което е позволено на 20, е недопустимо за 40-годишните. Поне в грима е така!

Люба Вангелова
Люба Вангелова 16 април 2020

На 40 структурата на кожата и състоянието й се променят. Да, и социалният статус често задължава да робуваме на определени изисквания. Така че има някои грим правила, които трябва да научи всяка 40-годишна жена, за да изглежда красива, естествена и самоуверена.

 

1_Сменете компактната пудра с течна основа

С напредването на годините кожата става по-суха, заради забавения метаболизъм. Хидратиращата тонална основа е отличен избор, тъй като ще ви предпази от подчертаването и на най-малките бръчици, за които дори не сте подозирали, че съществуват.

 

2_Определете кой нюанс червило ви подхожда най-добре

С възрастта не само кожата старее, но и устните променят формата си: контурът им се изкривява, обемът им намалява и цветът им избледнява. Ето защо и червилото се променя. Изберете такова, което не само ще подчертае устните ви добре, но нюансът му ще „скрие" торбичките под очите и малките бръчици. Не се изненадвайте: „вашият" цвят червило привлича внимание към себе си и го отвлича от малките несъвършенства по останалата част от лицето ви.

 

3_Нанасяйте ружа там, където зачервяване се появява естествено

Някои дами нанасят руж и бронзант върху по-голяма част от скулите си с надеждата то да изглежда по-тясно. Това не добавя красота, а я отнема! Използвайте четка и не прекалявайте с цвета.

 

4_Спрете да подчертавате долния клепач

 

Грим за 40-годишни

 

Ясната контурна линия на ръба на долния клепач е в миналото. Дори е трябвало да остане там някъде в 20-те ви години. Ако сте на 40, подобна маневра ще превърне погледа ви в уморен и „угаснал". Като цяло моливът за очи добавя към годините ви, но не и към красотата ви. Ако все пак искате да подчертаете долния ред мигли, използвайте сенки за очи и не забравяйте да ги разнесете.

 

5_Не прекалявайте с коректора под очите

 

Внимавайте с коректора под очите

 

С напредването на възрастта кожата под очите става по-тънка и по-тъмна. Не е изненада, че много жени започват да използват повече коректор в опитите си да прикрият новопоявилите несъвършенства. Това обаче е капан. Коректорът запушва порите и подчертава малките бръчици. Избирайте нежен флуиден коректор в подходящ за кожата ви цвят и го нанасяйте на тънък слой.

 

6_Избягвайте блясъка

Блестящите частици в много грим продукти имат свойството да мигрират към различни части на лицето. Но по този начин подчертават онези бръчици, за които не са били предназначени. Използвайте отблясъци само във вътрешния ъгъл на очите и то в минимални количества.

 

7_Не забравяйте за веждите

 

Моливът за вежди

 

Ако с възрастта сте забелязали, че веждите ви са станали по-редки и по-бледи, тогава гримът може да бъде добър приятел. Вероятно към 40-годишна възраст вече сте намерили идеалната им форма и ви остава само да се научите да ги рисувате перфектно със съответните сенки, вакса и молив.

 

8_Открийте „вашия" цвят молив за вежди

Когато купувате молив за вежди, не се хващайте за първия. Избирайте нюанса в зависимост от цвета на косата ви. Избягвайте червеникавите нюанси, освен ако разбира се не сте сред представителките на редкия тип силно рижи дами.

 

9_Използвайте специален хайлайтър

Това означава той да е с фина текстура, а не с големи забележими частички. Нанасяйте малко количество въврху костта на носа, в средата част на горната устна и на скулите.

 

10_Използвайте основа

Може би на 40 вече сте се сдобили не само с фини бръчици по лицето, но и с белези от акне, петна и неравна повърхност на кожата. За да ги заличите, използвайте основа за грим. Тя ще удължи живота на фон дьо тена.

 

11_Всичко с мярка

Не прекалявайте с грима – ако в огледалото виждате това, което искате да видите, допитайте се до приятелите си дали наистина е така. Вероятно те ще ви кажат истината. Акцентирайте върху предимствата си и прикривайте недостатъците по лицето си – това е целта на грима.

 

12_Не излизайте от контура на устните

 

Не излизайте извън контура на устните

 

Както вече казахме, с годините устните променят контура си и цветът им избледнява. Това не ви позволява да „излизате" извън контура им при нанасяне на червило. Това изглежда нелепо и пошло.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA