Не, не, не, изпичането на грима не е мит

Ето как да задържите грима си свеж до сутринта

В последните години, изпичането или така нареченото bake-ване на грим доби голяма популярност. В интернет има стотици клипчета на различни грим блогъри, показващи различни методи. Истината е, че зависи страшно много от това какъв тип кожа имате и какво е нейното поведение. (Както знаем, всяка си има нейно мнение в различни периоди!)

Та, ако вашата кожа е суха и нямате проблем със задържането на грима, то подминете тази статия, защото хората с мазни кожи най-вероятно ще ви завидят. Сухата кожа не се поти толкова и ако е добре хидратирана, то грима става бетон, колкото и време да е минало.

Ако сте с мазна кожа, то посвещаваме тази статия на вас. Изчетете всеки ред внимателно и следвайте стъпките, които ще ви посъветваме. Гарантираме свеж грим до сутринта.

Първа и най-важна стъпка, разбира се е правилната грижа за кожата. Задължително е нанасянето на хидратиращ крем на очите и на лицето преди да започнете да се гримирате. Важно е да имате гладка и овлажнена кожа, за да сведете до минимум появата на фини линии. Ако кожата ви не е добре хидратирана и е жадна за вода, то никой грим няма да се задържи за дълго.

dfvgbhj

Какво ми е нужно?

Фино смляна, полупрозрачна, насипна фиксираща пудра се смесва много лесно с кожата и е идеална за изпичане на грим. Не се опитвайте да я замените с никаква друга пудра. Другите типове са доста по-тежки и не могат да попият толкова бързо в кожата.

С прахообразна фина пудра зоната под очите ще се изглади и ще изглежда безпроблемно дълго време. Разбира се, използвайте малко по-светъл цвят. Тук важи правилото, че колкото по-светла е пудрата, толкова по-добре стои на снимки. Пробвайте.

fghjk

За да нанесете пудрата, ще ви е необходима влажна гъба. В никакъв случай не използвайте суха гъба, тя попива всичко и хабите продукта излишно. Такава от козметичен магазин, много добре накисната, изтискана и уголемена двойно. Ето това е нужно за започване на Baking метода.

cvbn

Другият нужен продукт е пухкава четка за грим, за да почистите внимателно накрая.

fghjk

Стъпки:

След като нанесете любимия си фон дьо тен, нанесете дебел слой течен коректор под очите си. Разнесете с гъба или четка и се акцентирайте към друга част от грима като устни, вежди или очи за кратко време. Целта е кожата по очите ви да изпие количеството, което й е нужно.

Така след десетина минути може да нанесете втори по-тънък слой. Гримът под очите става много по-траен, а вторият слой заключва първия. Не забравяйте да го разнесете добре и накрая повърхността ще е гладка и еднаква. Повярвайте, ще има разлика. Уверете се, че нямате абсолютно никакви гънки, преди да започнете с наслагването на пудрата.

Вземете пухкавата четка и нанесете лек слой от полупрозрачна пудра върху целия коректор, който току-що сте сложили. Това ще „тапицира" грима ви и ще го подготви за следващата стъпка.

It’s baking time! Намокрете гъбката за грим с фиксиращ спрей, след което потопете в пудрата. Нанесете щедро продукта върху зоната, където току-що сте нанесли коректора си. Нанасяйте докато не стане като бяла покривка. Ако изглеждате така, сякаш сте оваляли лицето си в брашно за печене, значи го правите правилно.

Оставете да подейства за 5 до 10 минути, така че пудрата да има достатъчно време да абсорбира излишната мазнина и да "изпече" грима отдолу. Можете да преминете към грима на очите си или да дооправите веждата, която винаги ви дразни.

Основната задача свърши. След като е минало малковреме, може да вземете пухкавата четка и да отстраните пудрата, която кожата ви не е абсорбирала. Отстранявайте с леки движения. Буквално все едно „измитате" излишният продукт от лицето си.

Сега, можете да излезете и да се насладите на коктейлите си, без да мислите за сенките под очите и грима си.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA