Черна срещу кафява очна линия: кога и защо да носите всяка?

Допитахме се до топ гримьорите, които споделят тайните на перфектната визия.

Ася Иванова
Ася Иванова 20 март 2024

Фотография: Pexels.com

Дори колекцията с очни линии да е пълна с всякакви нюанси, за ежедневието си всички ние залагаме на сигурното - на черно или кафяво. Но кой от двата цвята е по-подходящ за носене и в какви случаи?

"И двата. Зависи какъв ефект се опитвате да постигнете", категорични са топ гримьорите Томи Риверо и Карли Джилио и споделят всичко, което трябва да имате предвид, когато посягате към очната линия. 

Предимства на кафявата очна линия

Осигурява по-фина визия

Кафявите нюанси по своята същност са по-светли и по-фини от черното и според Риверо "са чудесни за създаване на по-меко излъчване на очите." Ако търсите ефекта на по-естествен грим, тогава кафявата линия е най-добрият ви залог.

очна линия

Идеалният нюанс за светъл тип

Въпреки че всеки може да носи какъвто нюанс очна линия пожелае, гримьорите казват, че кафявите тонове са особено подходящи за хората с по-светли черти. "Кафявата очна линия е по-подходяща за зелените и сини очи и много светлите тонове на кожата с розов подтон," категоричен е Риверо.

Видове нюанси

Докато черната очна линия е само един вид, то с кафявата имате избор - тя предлага пълна гама от нюанси. "Има варианти на кафява линия – можете да изберете такива, които имат малко повече червено или бронз, например, където наистина можете да играете с цвета на очите си", казва Джилио. Ако имате зелени очи, например, тя препоръчва да изберете червеникаво-кафяви. Ако очите ви са сини, тя предлага да изберете нещо с по-топли, по-медни тонове.

очна линия

Предимства на черната очна линия

Драматичен ефект

От Клеопатра до Елизабет Тейлър, черната очна линия е затвърдила мястото си в историята със способността си да добавя драматичност към всяка визия. "Черната очна линия е категорично изявление пред света!" казва Джилио. Риверо отбелязва, че ако искате да постигнете по-завършен и бляскав външен вид, като котешки и опушени очи, добавете черна очна линия.

Стои страхотно на всички

За разлика от кафявите тонове, които са по-подходящи за хората със светли кожа и очи, черната очна линия отива на всеки, който иска да подсили външния си вид. "Почти всеки с всякакъв цвят на очите може да носи черна линия – зависи от предпочитанията", казва Джилио.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA