Как да премахнем гел лак в домашни условия?

Настоящата ситуация принуждава всички ни да проявим креативност по отношение на грижата за външния си вид. Повечето от нас са свикнали да се доверяват на професионалисти, когато става дума за маникюра, но сегашните обстоятелства прехвърлят тази задача върху нас. На първо място, трябва да занижим очакванията си – независимо колко се стараем, няма да успеем, поне първите пъти, да постигнем същите резултати както в салона, но това не значи, че не трябва да опитаме, нали?

Какво ни трябва?

Уред за избутване на кочижки или метална пила, която не ползвате, защото вече е захабена, памук, фолио, течност за сваляне на гел лак – продават се в онлайн магазините или ацетон, хидратиращ крем за ръце и най-вече: търпение.

Какво да правим?

Подгответе се, че, цялата процедура ще отнеме поне един  час. Първо надраскайте повърхността на всички нокти, не е задължително следите от пилата да бъдат дълбоки, но нека и да не бъдат невидими. Вземете малко парче памук (ключова дума – малко) и го разкъсайте на пет още по-малки парченца, всяко от които трябва да е с големина колкото един нокът.

Маникюр

Подгответе пет продълговати парчета фолио, най-добре в правоъгълна форма. Сложете по няколко капки ацетон или течност са сваляне на гел лак лак върху едно от парченцата памук, прикрепето към избрания от вас нокът и завийте горната част на пръста с фолио. Ако памукът е прекалено голям, ще ви бъде трудно да го закрепите, но ако сте преценили размерите правилно, фолиото ще го обвие така, че мократа част ще бъде плътно прилепнала към самия гел лак. Някои туториали съветват директно да натопите пръста в чаша с ацетон, но според нас, методът с фолио и памук е по-малко агресивен към кожата на ръцете.

Маникюр

Пуснете си музика, вземете хубава книга и изчакайте поне 20 минути. Тази продължителност на времето, ще помогне на ацетона или течността за сваляне на гел лак максимално да разхлаби връзките между лака и нокътя и, когато махнете памука, той ще бъде практически отлепен от нокътната плочка. Ако изберете да изчакате 10 или 15 минути гел лакът ще бъде само частично отлепен и ще трябва да го отстраните с помощта на уреда за избутване на кожички.  Бъдете внимателни, ноктите имат мека структура и, ако не прецените силата на натиска, може да ги покриете с малки вдлъбнатини. Повторете същата процедура и с другата ръка и след като сте готови, задължително нанесете крем, тъй като кожата, както и самите ви нокти, имат спешна нужда от хидратация. Успех!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA