Гел лак в домашни условия: какви са стъпките?

Шест стъпки ви делят от идеалния маникюр.

Ася Иванова
Ася Иванова 25 август 2023

Фотография: Pexels.com

Въпреки че посещението при маникюристка може да е доста приятно, понякога времето или финансите може да не ви позволяват това удоволствие. Това обаче не означава, че трябва да се откажете от идеята да имате перфектни нокти. Благодарение на гел лака, вече има възможност да постигнете професионален резултат и в уюта на дома си. 

Нека разгледаме какво е нужно да си набавите и как да го направите в няколко лесни стъпки.

Необходимите материали и инструменти

За да започнете, трябва да си подготвите предварително няколко основни продукта, сред които са пила за изпиляване и оформяне, блокче за матиране повърхността на ноктите, дезинфектант за почистване, праймер (основа), база, цветен гел лак, топ (завършващ продукт), UV или LED лампа за изпичане и препарат или течност за премахване на лепкавия слой след изпичане, ако избраният топ е с такъв.

Поставяне на гел лак в домашни условия

Ето кои са основните стъпки, които трябва да следвате, за да постигнете безупречен резултат и да имате бляскав и издръжлив маникюр:

1. Подготовка на ноктите

Първо направете дезинфекция, като ги почистете с дезинфектанта, а ако не разполагате с такъв – може да използвате и алкохол. След това ги изпилете с пилата и оформете в желаната форма.

2. Матиране на повърхността

Използвайте блокчето за матиране, за да премахнете естествения блясък от ноктите.

гел лак

3. Поставяне на праймер

Следващата стъпка изисква да сложите тънък слой от праймера и да оставите да изсъхне за няколко секунди, без да пипате нищо.

4. База

Приложете равномерно количеството от базата и изпечете в UV или LED лампа за препоръчаното време.

5. Нанасяне на цветен гел лак

Нанесете цветния гел лак в два или три тънки слоя, като изпичате всеки от тях по отделно.

6. Топ

Това е завършващият слой, който придава блясък и защита на цвета.

Важно е да се придържате към стъпките и да инвестирате в качествени продукти. По този начин вашите ръце ще изглеждат красиво за седмици напред, без нужда от чести корекции.

Премахване на гел лак

Премахването му изисква търпение. Първо, трябва да изпилите горния блестящ слой. След това намокрете памучен тампон в специално предназначена за това течност или в 100% ацетон, поставете такъв върху всеки нокът и опаковайте с алуминиево фолио. Оставете така за около 10-15 минути. После лесно би трябвало да можете да отстраните гел лака с помощта на пушер.

Следвайки тези стъпки и съвети, всеки може да се наслаждава на професионален и дълготраен маникюр у дома. С малко практика, процесът става все по-бърз и лесен, а резултатите все по-страхотни.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA