Френският маникюр, който ще накара визията ви да изглежда изискана и скъпа

Маникюристът на София Ричи Грейндж ни дава насоки как да го постигнем у дома.

Ася Иванова
Ася Иванова 08 март 2024

Фотография: Pinterest

Френският маникюр е предпочитан от много дами днес, но знаете ли как е измислен той? Ние се поразровихме малко и отркихме, че негов откривател е основателя на Orly Джеф Пинк.

Докато работи на снимачната площадка през далечната 1975 г., той осъзнава колко често актрисите трябва да променят нюансите на ноктите си спрямо костюмите, които носят. Тогава решава, че е време да измисли визия, която може да се съчетава с всичко и се спира на класическия гол нокът с бял връх. 

гол френски маникюр

И до днес френският маникюр продължава да бъде един от най-универсалните стилове - подходящ е при всеки повод и всяка визия. Но! С течение на времето няма как да не се внедрят някои иновации. И воала!Появява се голият френски маникюр.

"Голият френски маникюр е по-фина интерпретация на класическия френски. Той все още придава този естествен вид, но замъглява всяко обезцветяване за по-изискан външен вид", споделя маникюристката Джорджия Рей, на която София Ричи Грейндж се доверява за сватбения си маникюр. Когато го създава, тя често го описва като "вашите нокти, но по-добри" или "естествени, но все пак "направени"."

гол френски маникюр

Но как да го постигнете?

Трикът за перфектния гол френски маникюр е пълна изчистеност. Запомнете: това са вашите нокти, само че малко по-елегантни. "Обичам да използвам всички прозрачни нюанси: прозрачно розово за основата и прозрачно млечно бяло за върховете, за да коригирам цвета и да озаря, както бихте направили с коректор под очите си", отбелязва Рей. "Често смесвам или наслоявам, за да намеря идеалния основен нюанс, който да допълва тена на кожата на моите клиенти."

гол френски маникюр

Ако искате да пресъздадете тази визия в домашни условия, започнете с подрязване на кожичките. Изпилете ноктите си в определената от вас форма и почистете повърхността им. "След това нанесете топ лак и един слой естествен нюанс", казва Рей. "С помощта на четка за очна линия нанесете прозрачния бял нюанс по края на нокътя, проследявайки естествената му форма и накрая завършете отново с лак в естествен нюанс и гланцово покритие."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA