Красотата е здраве – да нахраним кожата

Едва ли има някой, който да претендира, че знае тайната на вечната младост, но ако има елексир, прогонващ старостта от лицето ни, то една от съставките в него със сигурност ще бъде колагенът.

Всички знаем, че синтезът на колаген започва да намалява около 40-годишна възраст. Драматичен спад се наблюдава при жените след менопауза, заради намаляването на нивата на естрогена. Около 60-годишна възраст обикновено производството на колаген почти спира. Първите признаци на този процес се изразяват в поява на бръчки, изсушаване на косата, която загубва своя блясък и мекота, както и начупване на ноктите.

В едно от интервютата си за EVA нутриционистът Надя Петрова споделя, че количеството на полезни и ценни вещества в храната ни е намаляло 5 пъти за последните 50 години. В миналото почвата е била плодородна, а годишно човек е консумирал средно 250 растения. Днес храненето ни няма как да компенсира това огромно количество витамини, минерали и други ценни вещества. Това е причината в глобален план употребата на хранителни добавки да нараства бързо, като качеството и съставът им непрекъснато се усъвършенстват.

Така че, как да си набавим колаген и как да нахраним кожата?

За да бъде здрава, кожата се нуждае от много и разнообразни хранителни вещества.

- Витамин С е от решаващо значение за синтеза и регенерацията на колаген и затова е незаменим за междуклетъчните връзки, кожата, сухожилията, ставите, костите, мускулите, сърдечно-съдовата и кръвоносната система. Без витамин С колаген не се образува изобщо. В случай на липса на витамин С, колагенът е структурно слаб и неефективен.

- Витамин Е предпазва кожата от оксидативен стрес и участва в процеса на синтеза на хемоглобин и брлтъци, растежа на клетките и доставянето на кислород до тях.

- Витамин D допринася за хормоналния баланс, нормалната функция на имунната система и нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Той спомага за съхраняването на калция и витамините от група В в тялото, чиито нива спадат бързо при прием на някои групи лекарства.

- Витамин В9 (фолиева киселина) е важен елемент при производството на здрави нови клетки в организма и се препоръчва при жени, особено по време на бременност, когато има завишени нужди от него и трябва да се приема в достатъчно количество. Фолиевата киселина спомага за отстраняване на физическата умора и изтощението и участва в естествения синтез на аминокиселините в организма.

- Микроелементите Цинк, Манган, Мед и Селен допълват ежедневните нужди на организма, за да поддържаме добър жизнен тонус и да се радваме на добро здраве. Цинкът играе важна роля при репликацията на ДНК и в растежа и развитието на човешкото тяло. Манганът е основен протектор срещу свободните радикали. Поради участието ѝ в усвояването на желязото в организма, медта е също такъв важен елемент, регулиращ метаболизма на глюкозата и холестерола. А селенът е един от най-ефективните антиоксиданти, който не позволява натрупване на тежки метали в организма и допринася за добрия имунитет.

- Хиалуроновата киселина представлява един от основните компоненти на извънклетъчната матрица и е компонент на съединителната, епителната и нервната тъкани. Големи количества се намират в стъкловидното тяло, синовиалната течност и кожата. Нейните антиоксидантни свойства предпазват кожата от свободните радикали, стимулират производството на колаген и участват в други важни биологични процеси в кожата. Хиалуроновата киселина има благоприятен ефект върху кожата, забавяйки стареенето й.

Всички тези така важни за кожата съставки може да откриете в ДИАС БЮТИ Колаген Комплекс - хранителна добавка, предназначена да осигури пълноценна грижа за добрата структура, хидратация и естествения цвят на кожата, за естествена и блестяща коса и за твърди и гладки нокти. И нещо изключително важно: колагеновите пептиди тип I, II и III  са в оптимално съотношение и комбинация и допринасят за добрия външен вид и хидратация на кожата, подпомагат здравината и блясъка на косата, укрепват ноктите.
Комплексният състав на ДИАС БЮТИ Колаген Комплекс има 3-степенно действие:

- Доставя лесно усвоими колагенови пептиди тип I, II и III.
- Стимулира естественото производство на колаген в тялото чрез добавената хиалуронова киселина.
- Подсилва усвояването им и общия имунитет на организма чрез комбинация от витамини и микроелементи с висока концентрация.
2019-78

ДИАС БЮТИ Колаген Комплекс

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA