Домашен крем за околоочен контур

Омръзна ли ви всеки месец да давате пари за козметични средства, голяма част от които са със съмнителен произход и опасни съставки? Оказва се, че понякога всичко, от което се нуждаем, за да съхраним красотата си е хладилник, зареден с правилните продукти. Всички дами знаят, че дори да не сме особени почитатели на кремовете за лице, деликатната зона около очите не трябва да бъде пренебрегвана, защото там кожата е особено тънка и има нужда от допълнителна грижа. Това правило е особено актуално през летните месеци, когато горещината налага по-сериозна хидратация, а яркото слънце води до засилени гримаси, което увеличава риска от образуване на фини линии. За да направите свой домашен крем за окоолочен контур, трябва да разполагате с три необходими съставки.

Кокосово масло

Кокосово масло

Една от най-широко прилаганите естествени козметични съставки, кокосовото масло дължи своята популярност на редица ползи за кожата. Освен че овлажнява и подхранва клетките в дълбочина, то е богат източник на естествени антиоксиданти, които забавят ефекта на стареене. Съветваме ви да спрете избора си на студено пресовано кокосово масло, тъй като топлинната обработка почти сигурно е свързана с добавяне на различни химични вещества към крайния продукт.

Витамин А

Витамин А

В днешно време почти не можем да срещнем кремове за лице без съдържание на този витамин и за това си има причина. Известен като едно от най-ефективните средства против стареене, той не само ограничава действието на слънчевите лъчи, помага за изглаждането на фините линии, но и намалява видимостта на тъмните кръгове под очите. Разбира се, както при приема на всеки друг витамин, специалистите призовават към умерена употреба.

Масло от тамян

Етерично масло от тамян

Ароматерапията препоръчва това етерично масло като средство за успокояване на тревожни състояния и обща релаксация.  В случая обаче ще се фокусираме върху неговия благоприятен ефект върху кожата, а именно: заглаждане, елиминиране на сухотата, предотвратяване на появата на бръчки, стимулиране растежа на нови клетки и намаляване на видимостта на целулит и стрии (като част от продукти за тяло).

Пригответе една супена лъжица кокосово масло, две капсули витамин А и масло от тамян. Сложете кокосовото масло в стъклен съд и го задръжте 1-2 минути над гореща вода, докато консистенцията му не премине от твърдо в течно състояние, след добавете капсулите витамин А и не повече от три капки масло от тамян. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес, изсипете съдържанието в предварително подготвен, чист контейнер и го оставете да се охлади в хладилника. След като кокосовото масло отново придобие характерната си текстура вашият DIY околоочен крем е готов за нанасяне!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA