3 начина да се отървем от подпухването под очите

Често сутрин може да откриете подуване под очите и изморен поглед, дори и да не сте наистина уморени и да сте спали поне 7 часа, както е редно. Е, ако проблемът не е свързан с физическо натоварване, генетична предразположеност или хронично лишаване от сън, тогава вината е ежедневната бюти рутина. В действителност, това могат да бъдат онези козметични продукти, които използвате в областта под очите, с надеждата да подобрите ситуацията, а се оказва, че те допълнително задълбочават проблема.

Ако по-рано си мислехме, че хидратиращият крем е панацея за тъмните кръгове и сухотата на кожата под очите, и колкото повече го прилагаме, толкова по-добре ни се отразява, оказва се, че прекаляването с козметичните средства може да предизвика нежелан страничен ефект - подпухналост. „Да, кожата около очите е по-предразположена към дехидратация, но това не означава, че трябва да се нанася постоянно дебел слой свръхмощен крем”, обяснява експертът по грижа за кожата Ема Браун.

За да се отървете завинаги от торбичките под очите, най-добре е да се консултирате с лекар, но има няколко техники, които ще ви помогнат да решите проблема бързо и безболезнено.

Пийте много вода. Кой би си помислил, но една от причините за появата на подпухналостта под очите може да бъде дехидратацията. Много жени пият вода с лимонов сок, за да избегнат подобни проблеми. Важно е да запомните, че първата фаза на дехидратация са торбичките под очите, а втората са тъмните кръгове.

Кубчета лед. Може би това е най-очевидният метод за борба с торбичките под очите, но методът работи безупречно и ще ви помогне да се отървете от отоците за 10 минути. Най-добре е да направите отвара от лайка или мента и да я замразите на кубчета във фризера. За да постигнете резултат, дръжте ги не повече от 5 минути под очите.

Студени лъжици. Алтернатива на пластирите са две студени лъжици, които тонизират кръвоносните съдове. Сложете няколко лъжици да се изстудят добре в хладилника, след което  поставете две от тях под очите с изпъкнала част към кожата, докато не се стоплят, а след това ги заменете със следващите от хладилника.

View this post on Instagram

Burn burn

A post shared by Nastya Kocherska (@nkikiko) on

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA