Какво представляват микроиглите и за какво са полезни

Пластирите за очи и устни вече присъстват в ежедневната грижа за лицето - дори и да не сте ги опитали, поне знаете точно какво представляват. Но микроиглите все още предизвикват много въпроси и съмнения. Ако говорим обаче за резултите, то тогава последните имат много предимства - те проникват дълбоко в епидермиса и работят по проблемите с висока прецизност. С тяхна помощ можете да се отървете от отпуснатата кожа или да се преборите с уморения ù вид. Става дума за три вида микроиглени продукти, които си струва да се опитат.

Пластири с игли

Обзалагаме се, че много скоро в магазините ще има повече средства с тази технология. Кръглите лепенки с малки игли помагат на активните съставки да проникнат по-дълбоко в кожата и да работят по-бързо - което е особено важно, ако спешно трябва да се отървете от акне или бръчки. Например в пластирите ZitSticka Killa, микроиглите се състоят от ниацинамид, салицилова и хиалуронова киселина. След нанасяне на пластира върху проблемната област, активните съставки проникват дълбоко в кожата и работят на местата, където са най-необходими. Можете да махнете лепенките след няколко часа - между другото, не боли изобщо и не причинява дискомфорт.

Масажор с игли

Те също така се наричат дермаролери - малки масажори с игли с размер до 0,2 мм. Иглите създават малки канали и активират кръвообращението, благодарение на което всяко приложено средство се абсорбира и работи по-ефективно. В допълнение, тялото възприема масажа с ролер подобно на нараняване и затова запълва „засегнатата” област с колаген и еластин. Поради това кожата става по-еластична и гладка. За най-добри резултати процедурата трябва да се извършва веднъж или два пъти седмично.

Пластири с пластмасови игли

Има и специални пластири с микроскопични игли. За разлика от другите, иглите им са направени от пластмаса и не са импрегнирани с никакви средства. Така че те ще бъдат чудесно допълнение към любимия ви серум - с тяхна помощ всеки козметичен продукт ще работи по-добре.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA