Изпробвано от редактора: домашна маска за лице

Отдавна не купувам готови маски за лице от магазините. Не защото някои са безумно скъпи, а защото повечето съдържат химия, а други пък, въпреки повсеместната реклама, не са толкова ефективни. В крайна сметка, ако тези маски бяха така чудодейни, изглаждаха бръчки и заличаваха недъзите по кожата, звездите нямаше да си правят пластични операции, нали?

Няма продукт, който да е по-добър от домашно приготвения, с натурални съставки. Това важи както за храната на трапезата ни, така и за козметиката.

Преди няколко години реших да опитам. Приготвих си маска за лице от 1 пълна супена лъжица силно захаросан мед, 1 супена лъжица зехтин и 1 яйчен жълтък. Разбърках всичко в измита и подсушена кутийка от крем за тяло и оставих в хладилника. Сигурно се питате защо медът трябва да е силно захаросан? Този мед, особено когато е престоял в хладилника, има зърнеста структура и действа също и като пилинг – докато нанасяте маската върху кожата, усещането е сякаш търкате с растителна гъба. Освен това, ако медът е течен, маската не се нанася толкова плътно, а по-скоро само се намазва.

Тази смес се нанася върху предварително почистената кожа на лицето, шията и деколтето. Оставете я да действа в продължение на 30 минути и след това отмийте с хладка вода. Ако желаете, накрая нанесете хидратиращ крем. Наистина ще усетите разликата – кожата става мека и нежна. Една доза ще ви стигне за няколко пъти, дръжте сместа в хладилника и я нанасяйте колкото често искате – според времето и графика ви. Преди употреба само леко разбъркайте.

Аз нанасям от тази маска и върху горната част на дланите, тъй като ръцете също се нуждаят от грижа и по тях времето оставя своите следи, тъй както по лицето и шията. Пробвайте, ще ви хареса.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA