Как да съхраним слънчевия си тен през есента

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 02 септември 2019

Току-що сте се върнали от почивка, гордо показвате тена си и със сигурност не искате да се сбогувате с него? За да удължите максимално слънчевия загар, сякаш току-що сте  върнали от морския бряг, и да спрете бързото избледняване на кожата, ще следвайте петте правила по-долу.

Използвайте хидратиращи кремове и масла

Ако има нещо, което никога не трябва да се забравя, това е овлажняването на кожата. Трябва да сте сигурни, че кожата ви няма шанс да остане суха. Лющенето на кожата не може да бъде спряно, ако не вземете мерки предварително. Маслата задържат влагата много ефективно в кожата – използвайте ги всеки ден след душ и подбирайте такива, които не оставят следи върху дрехите.

Откажете се от горещите вани

Дългите горещи вани и парещите струи на душа дехидратират кожата, така че преминете за известно време към приятно хладка вода. Вместо гел или пяна, използвайте хидратиращо мляко или масло за душ.

Почиствайте кожата си нежно

Разбира се, дори през този период не трябва да забравяте за почистването - мъртвите клетки правят кожата вяла и по-малко сияйна. Но това трябва да се прави много внимателно, за да не се отмие тенът заедно с мъртвите клетки. В идеалния случай, трябва предварително да подготвите кожата за слънчевите бани и да използвате твърди ексфолианти преди отпуската, а след това просто да поддържате ефекта, като използвате нежни средства. Опитайте да използвате четка за тяло или пилинг гъба за душ. Ексфолиращите продукти с гликолова и салицилова киселина трябва да бъдат оставени настрана за по-късно, както и лосионите и лентите за епилация - те премахват горния слой на кожата заедно с тена.

Пийте много вода

Поддържането на адекватно ниво на вода в организма е важно за здравето на кожата, за обновяването на клетките и за много други процеси, свързани с поддържането на мекия златист блясък на вашия тен. Яжте повече храни, богати на бета каротин, като папая, моркови, картофи и манго.

Подсилете тена си

Продуктите за изкуствен тен е най-добре да се използват, когато кожата ви вече е загоряла по естествен начин - така ще избегнете неприятните странични ефекти като оранжеви лакти и колене. Такива кремове не само ще придадат на кожата ви красив оттенък, но и ще я овлажнят.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA