Нобелов лауреат по химия създаде марка козметика

Лидия Делирадева
Лидия Делирадева 25 октомври 2019

Преди две вечери, в музея „Метрополитън" в Ню Йорк се проведе вечер в чест на пускането на нова козметична марка. Може да се изненадате, но моделите, сред които бяха Елза Хоск, Синди Бруна, Хелена Кристенсен и Халима Аден, не дойдоха в подкрепа на следващата си колежка, която лансира своя марка, а в подкрепа на нобеловият лауреат сър Джеймс Фрейзър Стодарт. Химикът, който получи Нобелова наградата през 2016 г., създаде своя собствена козметична линия – запознайте се с Noble Panacea.

„Предполагам, че не съм най-типичният основател на козметична марка", каза, усмихвайки се, 77-годишният химик от Шотландия по време на събитието. „Моят екип и аз винаги сме си поставяли целта да създадем нещо, което да подобри живота на хората." Заедно с Жан Пиер Соваж и Бернард Феринга те разработват молекулярна машина - благодарение на нея е възможно да се вкарват лекарства в поразени човешки тъкани.

И сега, вече отделно от екипа си, сър Стодарт измисли комплекса OMV (Organic Molecular Vessels). Според самия създател „това е нов и изключителен материал", който той разработва, за да защити активните съставки на молекулярно ниво. Така ретинолът, пептидите, плодовите киселини се съхраняват в перфектно състояние и се доставят в дълбоките слоеве на кожата.

На базата на OMV технологията, в Noble Panacea създават две линии: The Brilliant Collection - за блясък и защита от преждевременно стареене - и The Absolute Collection - за борба с промените, свързани с възрастта и за обновяване на кожата. Във всяка линия има по четири средства: серум, крем за очи, овлажнител и нощен крем. Цените варират от 149 до 420 долара за продукт - всичко вече може да се купи в сайта.

Разбира се, нямаше как да мине и без отговорен подход към природата - през 2019 г., изглежда, това вече е невъзможно. Компонентите са екологично чисти, както и опаковките, които могат да се рециклират. Освен това, марката сключи тригодишен договор с Girl Up, която се бори за правото на момичетата по света да получат образование, да живеят в безопасност и да бъдат здрави. С една дума, много добро начало. Нека да видим колко бързо Nodle Panacea ще влезе в козметичните чанти на знаменитостите и какво ще се случи по-нататък.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA