От какво има нужда кожата ни всъщност?

Няма нищо нередно в това да сме прекалили с храната по време на празниците, но веднъж влезли в работен ритъм, е добре да върнем и организма ни в такъв. Време за детокс!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 януари 2020

Цялото ни тяло може да се възползва от един правилен детокс, но кожата ни наистина показва крайния резултат. Храносмилателната система има нужда от почивка, а за да ви убедим, че е добре да разтоварите веществата в организма си след празниците, даваме пример, който доста добре олицетворява идеята за детокс. Представете си как наливате чаша с доста мътна вода, след време виждате как тя започва да се избистря. Точно това става и с тялото ни, а проблемите, които можем да причиним на кожата си вследствие на лошата храна, са много петна, зачервяване, суха, люспеста и нездравословна кожа. Детоксикацията има за цел да ни подхрани както отвътре, така и отвън. Има смисъл всеки орган да се възползва от този процес, включително и най-големият такъв - кожата. 
АНТИОКСИДАНТИ Антиоксидантите помагат да се предпазим от освобождаването на свободните радикали, които се влияят от слънчевата светлина, стресът и замърсяването. (Причината ябълката да стане кафява, когато я отрежем и изложим на въздух, е окисляването, още познато именно като освобождаване на свободните радикали). Приемайте много антиоксиданти и в никакъв случай не подценявайте един от най-популярните - витамин C. 

55

БИЛКИ Растителните екстракти и масла имат естествено и мощно действие, което подкрепя детоксикацията. Може да ги приемате под формата на различни козметични продукти или да ги добавите към храната си. Освен истински неподправен вкус, ще направят толкова много неща за кожата ви, без дори да осъзнаете. 
СОЛ Солта е богата на минерали и има свойството да омекотява кожата така, както нищо друго. Освен минерали, хималайската розова сол има високо съдържание на магнезий. Не препоръчваме да прекалявате с количеството от нея в храната си, но е много подходяща като естествен ексфолиант за кожа, тъй като текстурата ѝ помага за отстраняването на мъртвите клетки от кожата. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA