3 стъпки към по-гладка и нежна кожа

Най-вероятно вече знаете, че трябва да правите тези три неща. Знаете ли обаче, че те определят текстурата на кожата ни?

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 януари 2020

Поддържате кожата си добре, отдавна сте забравили за пъпките и всички неприятни белези по нея, но какво ще кажете за текстурата ѝ? Дерматолозите споделят, че натрупването на мъртви кожни клетки може да ни остави с усещането за грубост при допир. Разширените пори и директното излагане на слънчева светлина също влияят на текстурата на кожата. Разбира се, ние не позволяваме на никакъв проблем да контролира перфектния външен вид, така че е време да продължим напред. Споделяме с вас трите прости стъпки, които са необходима част от ежедневната ни рутина за една по-гладка и мека кожа.

1. НОСЕТЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ

Излагането на слънце е виновник номер едно за разширените пори и неравномерния тонус на кожата, така че е време да спрем да приемаме SPF фактора като нещо задължително само за присъствието си на плажната ивица през лятото.

2. ИЗБЯГВАЙТЕ ПУШЕНЕТО

Ако това е един от вашите пороци, отдавна сте осъзнали защо се определя като такъв. Откажете се от цигарите, а в случай че не можете да го направите заради семейството и приятелите си, то направете го поне за кожата си.

3. ЕКСФОЛИРАЙТЕ

Ексфолирайте с подходящ за кожата ви пилинг, а след това отмийте с топла вода. Другият вариант е да посетите дерматолог за химически пилинг. След като почистите кожата си, не забравяйте хидратиращия крем, който помага за балансираната структура на кожата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA