Хубавата кожа - възможна само ако легнем преди 23:00 ч.

Късното заспиване може да е причината, поради която нямаме хубава коса или здрава кожа.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 03 февруари 2020

Често чуваме звездите да се заклеват, че сънят е основната причина да имат красива коса и здрава кожа. Разбира се, има десетки други фактори, които обуславят това, но никой не може да отрече, че сънят със сигурност е един от тях. Още повече, ако сме му дали старт преди 23:00 ч. всяка вечер. Ако сме свикнали да се наслаждаваме на почивката си по-скоро в ранните часове на деня, отколкото късно вечер, това може да доведе до състаряване и влошено общо здравословно състояние.

Специалистите разкриват, че биологичният ни часовник е настроен така, че организмът ни да се хидратира между 8 и 11 всяка вечер, а времето между 11 и 3 сутринта да е запазено за процеса на регенерация на клетките. Процесът на регенериране на старите клетки в нови може да се случи само вечер и то само по време на сън. Ако искаме кожата и косата ни да изглеждат добре, очевидно не трябва да си пускаме нов епизод от „Приятели" след 22:30 ч.

Хормонът мелатонин е този, който подготвя тялото ни за добрия сън. Колкото по-високи са нивата му в тялото ни, толкова по-сънливи ще се чувстваме. Знаем, че трябва да оставим телефоните и всички устройства настрана, както и че не е добре да прекаляваме с храната късно вечер. Вече не е тайна и трикът, който най-бързо и евтино може да ни помогне за по-бляскава и здрава външност. А и не се ли справяме по-добре с всичко, когато сме взели 8-те си часа сън?

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA