Знаете ли, че трябва да спите на копринена калъфка за възглавница?

Хидратация, гладка кожа и естествено красива коса, докато спим? Да, моля!

Димитър Андонов
Димитър Андонов 15 август 2020

Надяваме се, че сте готови за малко напълно непоискани съвети за красота, защото тук ще откриете точно такива. Знаем обаче, че се грижите за здравето и красивия външен вид на кожата и косата си, така че ще ви споделим нещо, което е добре да имате предвид занапред.

Забравете памучните чаршафи и калъфки! Може да ви прозвучи шокиращо, защото всички въздишат при наличието на надписа "100% памук" върху етикетите на текстилните продукти, но не и когато става дума за сияйна кожа и изящна коса. Наясно сме, че едва ли калъфките за възглавниците са нещо с горна позиция в месечния ви списък с финансови приоритети, но помислете за тях, ако искате да сте направили всичко възможно за перфектната си бюти рутина.

587

За разлика от триенето на кожата върху памучните калъфки, това с копринените калъфки не изсушава кожата, няма как да смачка косата и да създаде повърхностни раздразнения, които да наложат употребата на различни козметични продукти. Спането върху копринени калъфки ще направи кожата ни не само по-мека и плътна, но и ще спомогне за задържането на влагата както в лицето, така и в косата. С други думи  - хидратация, гладка кожа и по-малко заплетена коса.

Най-добре е да се сдобиете с възглавница от 100 процента коприна, но сатенът също не е лош вариант, ако искате да спестите малко от разходите си за копринена калъфка. Особено в сравнение с памука. Убедихме ли ви, че коприната е лукс, от който спокойно може да имаме нужда?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA