Горещини в града - невидимата заплаха за кожата на лицето

11 август 2020

Лятото е в разгара си, а времето ни на плажа никога не стига. За съжаление задълженията ни задържат в града дори през най-топлите и слънчеви дни.  

Ако и ти си от тези, закотвени в града, значи трябва да обърнеш специално внимание на грижата за кожата на лицето.

Истината е, че много от нас пътуват с куп козметика, която да пази лицето ни от дългите часове под слънцето, но е много важно да положим усилия и за кожата ни, изложена на замърсителите на градската среда. Те, в съчетание с високите температури и все още задължителните маски на определени места, се отразяват изключително неблагоприятно на кожата. Това е мнението на консултанта по професионална козметика за лице и тяло Skеyndor - Славянка Стойкова.

skey

Слънцето е най-силният свободен радикал. Комбиниран с градското замърсяване, микро прахови частици и потта, се предизвиква запушване на порите. Резултатите са възпаление, потъмняване, преждевременно стареене, алергии, комедони, развитие на бактерии, както и прекомерно омазняване.

По думите на експерта, е изключително важно да се използват специални блокатори за вредните вещества и слънцезащита и за градска среда, която да е между 30 и 50 SPF. Най-основното, към което трябва да се стремим, е кожата ни да е хидратирана локално.

Подходящ вариант, който съчетава всичко това, е линията Рower hyaluronic. Тя е с по-висока концентрация на активни вещества и 2% хиалуронова киселина. В летния период се препоръчва и използваният  фон дьо тен и пудра да са със слънцезащита. Друг начин, чрез който да доставиш истинско удоволствие на кожата, не само за това време на годината, е Skincare Make up. Тя съчетава най-доброто от качествената бяла козметика - минерали и витамини, с декоративната козметика.

skey

За да се погрижим правилно за кожата си, е изключително важно и да изградим правилни ежедневни "ритуали”. Те включват почистване два пъти на ден, нанасяне на хидратиращ продукт и след това идобре подбрана цветна козметика.

Веднъж на няколко дни в зависимост от типа кожа се препоръчва и използването на ексфолиант. Не на последно място е правилната диагностика на кожата, на база на която да се изберат правилните продукти, защото ако един продукт не е съобразен с конкретните нужди, това може повече да навреди, отколкото да помогне. Според резултатите, от над 500 диагностики, направени в представителния център на Skeyndor в гр. София през последните две години - в около 90% проблемите с кожата са свързани с недостатъчна хидратация, а около 75% - с разширени пори, на трето място е хиперпигментацията - един от най-трудно преодолимите последствия от съвременния начин на живот и силното слънце.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA