Практичен SOS гид за кожата през декември

Хей, не забравяйте, че кожата изисква грижи, дори в сезона, когато те са пренасочени към любимите ни хора.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 декември 2020

Липсата на сън, повишеното напрежение и резките промени в температурата навън със сигурност могат да доведат до немалко проблеми за кожата. И докато празничният сезон е време да зарадваме близките си хора, той е и най-подходящият момент да обърнем внимание на кожата, която отчаяно крещи "ПОМОЩ".

Колкото и уморени и заети да сме, десет минути сутрин и вечер са повече от достатъчни, за да осигурим нейният свеж и здрав външен вид. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

675

Първата и най-важна стъпка е да я почистите с безалкохолен тонер или мицеларна вода, което ще помогне за поддържането на здравословно ниво на pH.

От съществено значение е да се обърне внимание на хидратиращите продукти, които ползвате. Потърсете такива с максимално естествен състав и не забравяйте да ги нанасяте сутрин, веднага след като измиете лицето си, и вечер, не повече от пет минути след излизането от душа. Нанасяйте не прекалено малко количество от него, докато кремът се абсорбира напълно. Това помага за микроциркулацията на повърхностните кръвоносни съдове.

868

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ексфолирайте лицето си три до четири дни преди големите празнични моменти. Запомнете, че просто не е добре да третирате кожата си като пътна настилка. Бъдете внимателни, тъй като външният хидролипиден слой трябва да остане непокътнат.

Разширете и зоната, в която обикновено нанасяте околоочния си крем, малко над веждите и до средата на бузите. Продуктите са пълни с антиоксиданти, а някои съдържат страхотни пептиди на растителна основа, които предотвратяват разграждането на колагена и еластина. 

И докато изкушенията дебнат зад ъгъла, не забравяйте да включите в менюто си червени боровинки, тиква и градински чай, за да си осигурите наистина добър детокс.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA