Какво представлява мезотерапията за лице?

Чували сте тази изключително популярна съвременна практика, но ние ви разказваме всичко, което е повече от желателно да имате предвид.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 25 октомври 2021

Какво ли не правим в името на безупречния външен вид – експериментираме с визията си, купуваме скъпи козметични продукти, подлагаме се на болезнени разкрасителни процедури, за да имаме здрава и млада кожа за по-дълго време. С други думи, всяко усилие коства време и средства, които обаче напълно си струват, защото добрите резултати няма да закъснеят. Мезотерапията всъщност е един от основните начини да се радваме на привлекателна визия.

57

Какво трябва да знаем за мезотерапията?

Искате да изглеждате винаги добре, но вече сте опитали всичко? Заложете на съвременната мезотерапия за лице и вижте разликата. Преди да започнете, има няколко неща за същността на тази процедура, които е добре да знаете.

 Използва се като средство за подмладяване – чрез мезотерапията се изглаждат фините линии по кожата на лицето.

Терапията е подходяща и за коригирането на така наречената "двойна брадичка” – тя пречи на високото ни самочувствие и е причина за дискомфорт.

Процедурата се прилага и при кожни проблеми като акне, разширени пори, сухота, както и за стимулиране на кръвообращението и обмяна на веществата.

 Страдате от косопад? Вече имате добър алтернативен вариант, на който да заложите, а именно на мезотерапията. Чрез нея могат да бъдат инжектирани ценни вещества като хиалуронова киселина, витамини, ензими и дори лекарствени продукти – според случая и нуждите на пациента.

Една терапия, а толкова много ползи! Ако искате да разберете още за този вид мезо процедура, имайте предвид, че степента ѝ на инвазивност е минимална, което я прави още по-предпочитана. Друг също много важен факт е, че има и различни видове – иглена, безиглена, фракционна, микроиглена и кислородна. При самото провеждане на манипулацията не се използва обща упойка, не е нужно и време за възстановяване, което обяснява положителните мнения.

57

Как се извършва тя?

Първото условие е мезотерапията да бъде извършвана само и единствено от опитен специалист, който има необходимия лиценз, за да проведе процедурата. Подготовката включва внимателно почистване на участъка, който ще бъде третиран, а след това се прави серия от инжекции. Течността се инжектира в дълбочина от един до десет милиметра. Цялата манипулация не трае повече от няколко минути, а рискът от поява на странични ефекти е минимален. Видимите резултати са налице след няколко процедури (между 2 и 3), но все пак всичко е много индивидуално и комплексно.

Фотография: Profimedia, pexels.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA