Маслото за тяло е must-have в студените дни

Разбира се, че хидратираната кожа не е задължителен ангажимент само през лятото.

Гергана Димитрова 04 октомври 2022

Споменавайки грижа за кожата, веднага си представяме лицето, нали? Тъй като тялото често остава скрито под дрехите, забравяме, но е важно да му обърнем внимание. Особено през по-студените месеци.

Маслото за тяло е лесен и ефективен начин да съживите сухата кожа и да ѝ осигурите онзи съвършен външен вид, който заслужава.

Включването му в ежедневната рутина ще хидратира и овлажни сухата и дехидратирана кожа, ще ви отпусне след напрегнат работен ден и ще се бори с появата на белези и стрии.

На пазара има различни предложения, съответно изборът може да бъде доста труден. Ние предлагаме тези с най-силните хидратиращи свойства.

МАСЛО ОТ ШИПКА

То е чудесен вариант за тези, които имат белези и стрии. Зрелите типове кожа също могат да се възползват от маслото, защото може да помогне за предотвратяване признаците на стареене. Има способността да възстановява разрушената бариера и да успокоява раздразнената кожа.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СПЕЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

МАСЛО ОТ ЖОЖОБА

То е както овлажняващо, така и лечебно. Ако сте склонни към дехидратирана кожа или страдате от кожни заболявания, ще имате полза от неговите успкояващи свойства. Използвайте по цялото тяло, включително по лицето и косата!

ЗЕХТИН

Богат на антиоксиданти, зехтинът е доказано антибактериален, противовъзпалителен и с високо съдържание на мастни киселини, които възстановяват кожната бариера. Това естествено масло за тяло предпазва кожата от свободните радикали и стреса от околната среда през деня, като същевременно осигурява влага.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИЗНАЦИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕНИТЕ ХИДРАТИРАЩИЯ СИ КРЕМ

КОКОСОВО МАСЛО

Пълно с мастни киселини, то предотвратява загубата на влага на повърхността на кожата и ви оставя хидратирани за по-дълго време. Трябва да знаете, че ако имате по-мазна кожа, ще влоши ситуацията, защото е комедогенно и запушва порите.

АРГАНОВО МАСЛО

Подобно на кокосовото, аргановото масло е богато на антиоксиданти и има силни лечебни свойства. Тъй като е противовъзпалително, хората с псориазис или розацея могат да се насладят на масажирането му върху засегнатите области като начин за успокояване на кожата.

Фотография: Pexels.com

X