Три изпитани стъпки при неравномерен тен и черни точки

Серията Pure Skin на Biotrade се грижи всяка кожа да бъде здрава, блестяща и млада.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 24 ноември 2022

През студените месеци въздухът около нас е по-сух - факт, който причинява загуба на вода в кожата. Това води до нарушаване на хидролипидният слой  и кожата става по-податлива на външни агресори и раздразнения.

Нали се сещате за онзи блед, сивкав тен на лицето след серия от безсънни нощи, в комбинация с ежедневните терзания? Това наричаме изтощена кожа - тя страда от липса на хидратация, подхранване, натрупва на повърхността множество мъртви клетки, който не се отделят и забавя процесите си на обновяване.

Основните стъпки в борбата с този проблем са точно три: почистване, ексфолиране и озаряване. Знаем, че звучи като много работа, но реално не е. Защото продуктите на бранда Biotrade от линията Pure Skin предлагат ритуал от три стъпки, които се грижат точно за тях.

фф

ПОЧИСТВАНЕ PURE SKIN

Първата стъпка за озарена и блестяща кожа е използването на измивната пяна от серията. Деликатната ѝ формула с азелаинова киселина е предназначена за всеки тип кожа с разширени пори, черни точки и неравномерен тен.

Тя нежно отстранява замърсяванията, почиства и стяга порите, а в резултат получавате по-равен и гладък тен, без черни точки.

Ако имате комбинирана и мазна кожа, детокс сапунът е точният продукт за вас. Той е подходящ за лице и тяло и е със 100% растителен състав, съдържа активен въглен, който абсорбира замърсяванията, токсините и излишното омазняване и нежно ексфолира кожата.

ЕКСФОЛИРАНЕ

Ексфолиращият тоник с AHA & BHA киселини е топ продукт и е втората стъпка към по-озарената и чиста кожа. Тоникът може да се ползва за нормален, комбиниран и мазен тип кожа с разширени пори, черни точки и неравен тен.

Тази стъпка от рутината грижа не бива да се пропуска, тъй като ексфолира допълнително кожата в дълбочина след измиването с пяната.

Комбинацията от азелаинова киселина с алфа- и бета-хидрокси киселини играе ролята на химичен пилинг в домашни условия.

Азелаиновата киселина стана изключително популярна съставка в козметиката, благодарение на своите изсветляващи и антибактериални качества. Тя влие чудесно на хора, който имат мазна и склонна към несъвършенства кожа.

От друга страна Pure Skin Tonic съдържа и гликолова киселина, която нежно премахва повърхностния слой мъртви клетки и засилва кожната регенерация. Редовната ѝ употреба води до по-стегната и свежа кожа без фини линии и тъмни петна.

ОЗАРЯВАНЕ

Последната стъпка, след като сте почистили добре кожата и сте я ексфолирали, е да подсигурите хидратацията и слънцезащитата с Pure skin glow revival day cream SPF 50+.

Използвайте озаряващия дневен крем с ниацинамид и хиалуронова киселина с фактор 50+ всяка сутрин или през деня. Той хидратира дълбоко и регенерира клетките при повяхнал тен и първи признаци на стареене. Подходящ е дори за чувствителна и суха кожа.

Комбинацията от нискомолекулна хиалуронова киселина и ниацинамид възстановява плътността и еластичността, изпълвайки кожата с блясък и оптимална хидратация.

От друга страна, високата защита SPF50+ предпазва от вредните UVА и UVB лъчи, които могат да увредят и състарят преждевременно кожата. Но не мислете, че заради високия си фактор кремът оставя бели и мазни следи. Напротив, текстурата на крема копринена, абсорбира се моментално и е идеална за основа преди нанасянето на грим.

СПЕЦИАЛНИЯТ МОМЕНТ

За да надградите тези три стъпки и да "нахраните” кожата си и през нощта biotrade са създали два ултра нежни и впечатляващи с богатството си на активни съставки флуида.

Първият е озаряващият нощен флуид с хиалуронова киселина, пептиди, сквалан и ниацинамид, които зарежда и възстановява младежкия вид, за да може на сутринта кожата на лицето вида е нежна, добре хидратирана и изпълнена с блясък.

Вторият продукт е околоочният крем-серум, който освен за фините линии се грижи и за тъмните кръгове, умората и подпухването в зоната около очите. Ефектът е WOW и ние сме във възторг!

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA