Правилният подход към акне

Знаем, разочароващо е да не можеш да се справиш с упоритите пъпки и белези.

Люба Вангелова
Люба Вангелова 16 януари 2023

Фотография: Bioderma

Акне е често срещан проблем, с който всеки от нас се е сблъсквал на определен етап от живота си. Независимо дали сте се борили с акне от тийнейджърските си години, страдате от маскне или се сблъсквате с това състояние като възрастен, откриването на правилния продукт е съществен момент от решението на задачата.

Най-важно при продуктите за грижа за кожата, склонна към акне, е да бъдат толерантни към нея. Всеки дискомфорт би довел до преустановяване на нанасянето им. Но толерантността е само едно от условията. Задължително е продуктът да е и ефикасен.

Щадящ кожата, ефективен срещу несъвършенствата

Гел-кремът Sebium Kerato+ е дерматологичната иновация от Bioderma, създадена за третиране на акне. Продуктът е ефикасен, а също така толерантен. Формулата му съдържа кератолични активни съставки, чието pH е същото като на кожата, което не допуска прекомерното ù изсушаване или дразнене. Кожата е хидратирана в продължение на 8 часа. Още от втория ден от нанасянето видимо се заличават пъпки, черни точки и белези от акне.

Ефикасно решение за акне

Формулата на Sebium Kerato+ въздейства както върху причините за поява на несъвършенства, така и върху тяхното проявление. Тя подобрява качеството на себума по биологичен път, като по този начин предотвратява последваща поява на комедони и пъпки. Две мощни кератолитични съставки действат в синергия - 1.8% салицилова и 10% естер на ябълчена киселина.

Заличаване на последствията

Много често възпалителното акне води до видими белези или петна петна върху кожата. Своевременното третиране е от изключителна важност, за да се избегне риска от трайна пигментация. Sebium Kerato+ се справя и с тази задача. Патентът Fluidactiv регулира качеството на себума, с цел да предотврати запушването на порите. Sebium Kerato+ се използва върху чиста и суха кожа.

Може да се прилага два пъти дневно - сутрин и вечер. Подходящ е както за цялото лице, така и само за най-проблемните зони.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA