Храните, които ще накарат кожата ви да засияе

На първо място се погрижете за тялото отвътре навън,

Ася Иванова
Ася Иванова 03 юли 2023

Не само скъпите кремове могат кожата ви да изглежда перфектно. На първо място трябва да се погрижите за организма отвътре навън. Така че надникнете с какво разполагате в кухнята.

С много от съставките на козметичните ни продукти всъщност разполагаме в суров вид. Защо да не ги използваме за млада и хидратирана кожа?

ЗЕЛЕН ЧАЙ

Богат на антиоксиданти, той ще помогне да намалите зачервяванията по кожата. Измийте лицето си с чая, но когато е студен, по този начин кожата ще стане по-мека и нежна.

АВОКАДО

Овлажнява и хидратира в дълбочина. Пюрето от авокадо може да нанесете като маска. То е идеално както за кожата на лицето, така и за вашата коса. Особвено през летния сезон, когато те се изсушават.

ОВЕСЕНА КАША

Притежава противовъзпалителни свойства. Може да я използвате като лек пилинг, като я намоктите с вода и натъркате леко кожата на лицето.

ЯЙЦА 

Те са богати на витамин А, който помага да предотвратите сухата и люспеща се кожа. Той е силен антиоксидант, благодарение на който намаляват възпаленията и инфекциите по кожата.

ЦИТРУСИ И ПАПАЯ

Цитвусите и папаята са богати на витамин C, който защитава кожата от слънцето. Освен това намалява появата на бръчки и отпускането, тъй като са богати на антиоксиданти.

кожа

ЗЕХТИН

Зехтинът подпомага предотвратяването на ранното стареене и появата на бръчки по кожата. При всекидневен прием на зехтин чрез храната ще придадете необходимата влажност и мекота на кожата си. Освен това, можете да го изпозлвате и за премахване на грим.

ЗАХАР

Захарта може да е вредна за организма ни отвътре, но пък върши чудеса с красотата ни отвън. Най-добрият начин да ексфолирате лицето си е с помощта на захарта. Смесете захар със зехтин и бадемово масло и използвайте като скраб.

МЕД

Той овлажнява, изглажда и едновременно успокоява кожата. Може да го използвате и в маски за лице, както и за устни.

СУРОВИ ЯДКИ

Те са богати на витамин Е, който намалява сухотата и предпазва от вредните лъчи на слънцето. Благодарение на него се съхраняват естествените съставки на кожата, които я хидратират.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA