Обновете кожата и изгладете целулита с натурален скраб

Кафето е в основата на това мазило, което ще ви изненада с ефективността си.

Ася Иванова
Ася Иванова 14 юли 2023

Кафето е известно не само със своите освежаващи, но и с антиоксидантните си свойства. То е идеална добавка към всяко мазило за гладка кожа и е незаменим помощник в борбата с целулита.

"Кафето може да направи чудеса с кожата ви," категорична е д-р Сюзън Бард от авангардна дерматология в Ню Йорк. "То е богато на антиоксиданти, които подпомагат забавянето на преждевременното стареене". Освен това има много голям процент кофеин, който извлича излишната вода от кожата заради диуретичните си свойства. "Това води до по-стегната кожа", казва Бард. В допълнение, кафето ексфоалира перфектно.

натурален скраб

Макар че има много ексфоалианти с кафе на пазара, домашно направеният скраб гарантира естествения му състав. И тъй като всички съставки ги има в кухненския шкаф, какво по-лесно от това да сътворим чудо с лицето, а и с дупето си. Ето как става това:

Смесете 1/2 чаша кафе с 1 чаена лъжичка канела, 1 супена лъжица кафява захар и 1/4 чаша кокосово масло. Разбъркайте добре и натъркайте лицето със сместа. Изплакнете с хладка вода. Кожата на лицето ви веднага ще светне!

Този натурален скраб е страхотен и за тялото. И най-вече за областта на бедрата, където задържаме подкожна вода или иначе казано, имаме целулит. Този скраб ще подейства страхотно срещу този проблем! Ако го търкате редовно, много скоро ще се убедите в невероятните му свойства.

 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA