Време е да изградите ефективна рутина за тялото

За да се радвате на здрава и сияйна кожа, забравете мързела и действайте!

Ася Иванова
Ася Иванова 19 август 2023

Фотография: Pexels.com

С навлизането на корейската козметика у нас, започнахме да следваме и корейските ритуали за грижа за кожата на лицето и това бързо стана видно със сияйното и бляскаво лице, което постигнахме. Ала някак не се сещаме, че и тялото ни има нужда от същите грижи.

Истината е, че блестящата кожа не е генетична, така че е по-добре навреме да започнем да се грижим за нея. Така че, загърбете мързела и последвайте нашите съвети за здрава кожа от главата до петите. Има много продукти и пособи, които да добавите към рутинната си грижа за тялото, за да постигнете мека, здрава кожа, но нека първо започнем с основите.

хидратация

ХИДРАТАЦИЯ

Сигурно вече ви е омръзнало да ви подсещаме да пиете по много вода, но няма начин да се заобиколи това. Ако искате кожата ви да изглежда и да се чувства хидратирана, трябва да бъдете хидратирани отвътрре. Приемът на вода е пряко свързан с по-добрата влага и циркулация на кожата, така че приемането на достатъчно вода не само ще ви накара да се почувствате по-добре, но и кожата ви ще изглежда по-добре.

ДУШ С ХЛАДКА ВОДА

Ако и вие като нас предпочитате горещите душове, по-добре да спрете веднага. За съжаление горещата вода може да изсуши и раздразни кожата и да влоши кожните заболявания като екзема. По-добре я намалете докато стане хладка. Кожата ви ще ви благодари.

ЕКСФОЛИРАЙТЕ РЕДОВНО

Ексфолирането 1-3 пъти седмично (в зависимост от чувствителността на кожата ви!) може да помогне за отстраняването на всички сухи, мъртви кожни клетки и да направи място за образуването на нови, здрави кожни клетки. Освен това се увеличава кръвообращението, което може да помогне за изхвърлянето на токсините и да засили блясъка на кожата, а отделно и да намали целулита. Ако включите суха четка или пък ексфолиант с кафе, бонус точка за вас.

скраб за тяло

ИЗПОЛЗВАЙТЕ SPF ЕЖЕДНЕВНО

Дерматолозите препоръчват използването на слънцезащитен крем със SPF най-малко 30. Задължително намажете цялата повърхност на кожата, която не е покрита с дрехи. Въпреки че може да ви се стори глупаво да нанасяте слънцезащитен крем, когато нямате намерение да се излагате директно на слънце, SPF може да ви помогне да се предпазите от неравномерна пигментация, тъмни петна, мелазма и други кожни заболявания. И от преждевременно сбръчкване на кожата.

ИЗБЯГВАЙТЕ СИЛНИТЕ ПРЕПАРАТИ

Силните сапуни и перилни препарати (особено тези, които съдържат дразнители или силни аромати) могат да увредят кожната ви бариера, причинявайки раздразнение и сухота. За да предотвратите това да се случи, проверете съдържанието на продуктите си (гел за тяло, лосиони, перилен препарат и т.н.) за наличието на агресивни съставки и изберете по-нежни варианти.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA