Re-charge за кожата след лятната ваканция

Обърнете внимание на грижата ви както отвътре, така и отвън.

Ася Иванова
Ася Иванова 28 септември 2023

Фотография: Pexels.com

Обожаваме горещите летни дни и приключенията, които ни отвеждат до всякакви страхотни дестинации. Но всички тези удоволствия ни осигуряват неприятни последици върху кожата.

Колкото и да полагаме грижи за нея, на прага на есента виждаме, че тя е доста суха и загрубяла, с видими фини линии. Но как да възстановим свежестта й бързо и лесно?

ХИДРАТАЦИЯ ОТВЪТРЕ

Преди да започнете каквито и да било процедури, особено важно е да възстановите хидратацията на кожата. Увеличете пиенето на вода през деня най-малко с 20%. Яжте повече плодове и зеленчуци. А пък два пъти седмично поглезете кожата с пилинг, последван от хидратираща маска с масла, от карите, например.

крем за кожа

ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Ако все още нямате изградена рутина, като за начало просто заложете на хубаво почистване, последвано от хидратиращ крем. Хубаво е два пъти на ден да го правите - сутрин и вечер. За предпочитане е да изберете крем или серум с хиалуронова киселина, която ще запази влажността на кожата и ще подейства благоприятно срещу появата на бръчки. Все още кожата ви е доста чувствителна заради слънцето, затова избягвайте да я ексфолирате с груби частици и вместо това изберете маска с екстракт от краставица, лайка или мента. Това е валидно дори за дамите с мазна кожа.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА ХРАНЕНЕТО

Ще помогнете на кожата си и с правилно хранене. Опитайте се да включите в менюто си храни, богати на антиоксиданти. Те ще се преборят със свободните радикали, които са се появили под въздействието на слънцето, мръсния въздух и стреса. Тук е добре да ви напомним колко полезни са в това отношение черните боровинки. Богати на антиоксиданти, те увеличават еластичността на кожата, стимулират произвеждането на колаген.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA