Празнични съвети в грижата за кожата

Let it glow! Здрава кожна бариера е първата стъпка към естествения ѝ блясък!

Ася Иванова
Ася Иванова 11 декември 2023

В навечерието на празничния сезон всички искаме да изглеждаме перфектно на всяко парти, на което се появим. А това е лесно постижимо, когато гримът е поставен върху добра основа. Затова и хубавата кожа е най-важният компонент за една красива визия. Ние се допитахме до специалистите. Дерматологът д-р Катя Паскова, собственик на Derma Vita Clinic, ни дава няколко основни насоки как с лекота можем да постигнем озарена и сияйна кожа.

Красотата започва от здравето! Кожната бариера изпълнява защитна функция за организма ни, затова е жизнено важно тя да бъде здрава. Нарушената кожна бариера може да доведе до сърбеж, много суха и лющеща се кожа, обриви, развитие на акне, инфекции и др. За възстановяване на кожната бариера препоръчвам продукти с балансирано pH, съдържащи серамиди, глицерин или урея. 

Д-р Паскова

Без експерименти в грижата за кожата!

Не въвеждайте нов продукт в бюти рутината си непосредствено преди важен повод. Активни съставки като ретинол, салицилова киселина и др. имат доказани ползи за кожата, но може да доведат до раздразнение, особено при начинаещите в употребата им. Ако не искате да отидете на парти с обрив, зачервена или лющеща се кожа, съветвам ви да заложите на познати продукти!            

Подгответе кожата на лицето си за празничния грим!

Нанесете подходящ хидратиращ продукт около 10 минути преди първата стъпка от грима. Важно е да се абсорбира добре от кожата. Препоръчвам продуктите да са с лека формула, съдържащи хиалуронова киселина и да не оставят плътен филм върху кожата, защото може да развалят качеството на макиажа. Може също да използвате шийт маска вечерта преди партито. Хидратацията е перфектна основа за грим и защита на кожата.       

Двойното почистване на лицето е задължително, независимо в колко часа приключва партито!

Отстранете грима с тоалетно мляко, мицеларна вода или друг демакииращ продукт, след което почистете лицето си с подходящ измивен продукт. Да заспите с грим е една от най-големите грешки в грижата за кожата. Това води до запушване на порите и създава благоприятна среда за развитието на бактерии, от което последствията може да са сериозни.

коледа

PARTY FACIAL

Екипът на Derma Vita Clinic създадохме пакет от 3 процедури, специално разработен, за да постигне мигновено освежена и блестяща кожа на лицето - PARTY FACIAL. Процедурите в пакетът извършват 3 основни стъпки в грижата за кожата:

Ексфолиране чрез Микродермабразио. Процедурата отстранява мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата.

Полиране на кожата с лазер Genesis. Терапията стимулира естествените процеси на кожата, третира червенини, увреждания от слънцето и озарява кожа. Процедурата не изисква възстановителен период, а няколко часа след нея може да се сложи и грим. Genesis действа като фото-филтър за лице извън виртуалната реалност!

Хидратиране на кожата с Кислородната терапия INTRACEUTICALS. Процедурата извършва патентовано тристепенно хиалуроново наслояване в кожата чрез поток от 95% чист кислород. Кислородната терапия е предназначена за дълбока хидратация и подмладяване на кожата.

Комбинацията от процедурите е отлична подготовка на кожата за лицето за парти! Процедурите се извършват непосредствено една след друга и може да ги планирате в деня преди повод, на който искате да изглеждате неотразимо.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA